【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
西班牙+6461 cases, total: 94417
+473 deaths, total: 8189
死亡率: 8.67%
又升翻
星期六日放假
曼島+11 Confirmed,Total:60
比利時+876 Confirmed,Total:12775, +192 Deaths,Total:705
馬來西亞+140 Confirmed,Total:2766, +4 Deaths,Total:43
俄羅斯+501 Confirmed,Total:2337, +3 Deaths,Total:17
科威特+23 Confirmed,Total:289
印尼+114 Confirmed,Total:1528, +14 Deaths,Total:136
汶萊+2 Confirmed,Total:129
阿爾巴尼亞+20 Confirmed,Total:243, +2 Deaths,Total:13
哈薩克+11 Confirmed,Total:336
日本+57 Confirmed,Total:2064
亞美尼亞+50 Confirmed,Total:532
黎巴嫩+17 Confirmed,Total:463
西班牙+6461 Confirmed,Total:94417, +489 Deaths,Total:8189
新喀里多尼亞+1 Confirmed,Total:16
俄羅斯都升左咁多
伊朗+3111 cases, total: 44606
+141 deaths, total: 2898
死亡率:6.5%
莫斯科已封城
香港建國就仆街
唔俾自己國民返嚟
知唔知一個民族要點對自己嘅國民

人地國家有國民被困求救
人地政府死都要接自己國民返嚟
無晒飛機都要屈自己國家d航空公司安排包機
最多收返國民錢
但唔會話因為佢可能有病就唔俾人返嚟
等人喺外國自生自滅
咁仲叫咩一個民族呀
同支那人有乜分別?

政府成日口講嘅外遊撚
有d係未有事十二月前已經出咗去讀書/做嘢/ 長旅行嘅人
佢地返嚟有乜問題?

問題係仆街正苦特登唔做嘢強制隔離等case流入社區,再日日報新聞話幾多幾多有外遊case 嚟打擊香港人過去幾個同舟共濟齊上齊落嘅精神

人地澳洲政府搵5星級酒店嚟強制隔離海外入境嘅任何人士,再搵軍隊駐守唔俾佢地出嚟接觸任何人
香港就叫人自己隔離
咁個問題好明顯就係個政府到

政府不作為應該要大力屌,但最後竟然屌返去市民到

都仲未講澳洲玩到永久居民同國民禁止外遊
香港就淨係紅色旅遊警示

最後當然要屌返明知爆發緊肺炎
但照去旅行嘅仆街
但佢地唔係罪無可恕

罪無可恕嘅係政府
明艮好多措施可行又有能力做特登唔做
意圖謀害成個香港社會同全體香港人

唔好俾人帶風向spin去屌返香港人
除咗外遊撚之外都同意,留學同exchange翻嚟根本冇問題
肯撚定啲權貴土豪留學撚返晒莫斯科
外遊撚有問題要屌
但唔係日日喪

政府一早就要做嘅嘢無做(特登唔做)
仲要個個月出我地咁多糧
先應該係喪屌嘅對象
啱呀

外遊撚係on9,但全世界唔會有國家唔俾自己人民入境
相反個政府隔離做到咁撚廢就一定要屌
聽日支那會爆升好似話會計埋無病徵。
second wave
開左綠燈可以報返數
認真?
啱啱報左次到3/30有1541 單無症狀
無理由咁撚少
咁快800k
左膠害死人

早在1月已有意大利政壇右翼人士,要求當局隔離北部一些從中國度假回國的學童,但由於他們多數是移民,方案被自由派批評為排外,政府亦沒作理會。

到之後隨疫情發展,意大利政府果斷推出圍堵措施,但實行不嚴謹且太遲。當局的逐步封鎖,慢過病毒散播,關鍵的3月8日北部封城令仍容許工業、農業、運輸等繼續運作,命令公佈前更有傳媒露口風,令該區不少人逃往南部播毒。

#國際專題
【武肺入侵 後知後覺 輕率害死意大利】
https://bit.ly/3dJD7Mc
真係?
可以光明正大賴外國
話千幾宗咋嘛
明明南華早報上次報都40000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞