【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
唔怪得連吉舖都擺檔賣支那口罩
中蟈出d次貨口罩俾歐美
我自己都用過 會喉乾頭痛

又話武漢肺炎專殺老人家果類廢老(雖然唔係所有老人家都係廢老,後生都一樣大把深藍)既
華記生勾勾
摩洛哥+22 Confirmed,Total:676
希望只係唔合規格而唔係更差既會對身體有害
件李顯龍又唔夠阿爸黎
機率問題,感染人數愈多,機率再低都會愈來愈多非老人家死
仲要歐美咁多痴肥飲食唔健康既
https://www.cna.com.tw/news/acn/202003250215.aspx
陸媒一本財經報導,現在中國最火熱的產業鏈就是口罩製造。據天眼查數據,截至3月18日,中國一共有4.7萬家口罩生產相關企業,其中8950家是在1月25日疫情開始爆發後新增的;新增口罩企業主要集中在江蘇、浙江和廣東。
口罩業者估計,最近兩個月,有上百萬人湧入口罩行業,而中國每天的口罩生產量,「保守估計已達到了2億(片)」。最初,有人靠賣口罩月入上千萬,但後來加入者,可能會是一場血本無歸的投機生意。
…..
網上還出現直接銷售的口罩機圖紙。很多來不及等機器的口罩廠老闆,直接買圖紙回去自己組裝,市場上頓時出現數千台瑕疵機器。
「這些機子用半個小時,就要調試15到20分鐘,老闆們急得直跺腳。」一家口罩機老闆孫正雲稱,現在,業內談到廣州和東莞的口罩機就色變。
今晚係咪就會到100萬...
可能聽朝
隨時係醫療廢料重用,又冇經過消毒,其實好危險,仲衰過唔用!
戴完支那罩分分鐘中肺炎quality又差
肺炎前買落 焗用
真!呢類支那口罩多數係近排趕工製造,工人就咁用手包裝,掂d口罩,隨時播毒都唔知!
希望維基快d有得賣啦!
俄羅斯+771 Confirmed,Total:3548,+6 deaths,Total:30
烏茲別克+3 Confirmed,Total:190

俄羅斯一嘢多771
就嚟料?
用黎抹鞋你話呢?
我情願用布口罩都好過不明來歷既支那貨
之前話普京都可能奶咗野
俄佬依賴歐盟同歐洲運輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞