【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
唔做就永久斷經貿
雖然我覺得去到六七月歐美應該唔會再同中國玩,聯手玩trade war對付中國
西歐已經爆到停唔到了
法國西班牙比利時荷蘭....
控制唔到先係NGO最想要既野
唔係點R funding
港豬會照樣去行山同唱K
係, 一發不可收拾了
如果鬼佬仲唔自律,唔戴口罩,掛住gathering, 咁真係無得救
咁唯有被黑警捉去打, 呢d唔值得同情
不得不講大陸果套全面封城好有用 武漢佢應該都傳染人幾個月先爆 都算控制到 班鬼佬下下講人 權自由點搞好?
所以我覺得呢隻毒係支共生化武器黎
你睇去年11月,武漢間解放軍學校即刻封閉, 就證明支共知點對付呢隻毒, 就係靠強行封城
而且支共最叻人性醜惡, 係外國咁多年
知道晒白左弱點, 呢隻毒真係fit晒
等到時機成熟就係外國爆
但唔知點解係武漢唔小心洩漏左出黎
先搞到武漢爆左先
但又唔知點解歐美信晒中國同世衛,唔即刻學台灣同香港自律同封關
所以唔知係咪上天覺得要歐美死一大班人, 汲取到教訓, 先有理由對付支共
記住4個日子
12月30日李文亮爆料
1月3日李文亮被屈造謠
1月7日中共中央掌控疫情
1月23日先宣佈封城,全國恐慌
根本就係啦
咁快搵到基因圖 重識整快測驗毒。連隻野識傳人 根本就係生化武器 你估叫支那鎖國咁容易咩

因為真係好想去
今次真心等睇 支爆 沒錢找數 工人沒飯食 全球排華
其他國家無事就話,你睇下呢劑有邊d NGO肯出現,去到國家災難就係出軍隊,自己未搞掂到,仲出錢叫NGO去非洲,係都WHO先
咁 liverpool 點算
除左呢四個
香港郵政都有線索

寄往武漢的特快專遞服務暫停
因受航空運輸安排影響,寄往武漢的特快專遞服務即時暫停,直至另行通告。
[url]https://www.hongkongpost.hk/tc/about_us/whats_new/notices/index_id_798.html
[/url]

寄往武漢及鄰近地區的特快專遞服務暫停
因受航空運輸安排影響,寄往武漢及鄰近地區(郵政編碼43XXXX至44XXXX)的特快專遞服務(經濟快遞服務除外)即時暫停,直至另行通告。
https://www.hongkongpost.hk/tc/about_us/whats_new/notices/index_id_834.html

所以有理由相信十一月已經有病例
係口罩加社交距離支那有優勢
口罩feel到鬼佬開始轉口風
社交距離隨住更多人死相信會有改善
其實唔使去到大陸咁極端,好似南韓咁樣瘋狂驗人or台灣咁樣做好唔同防疫措施其實都已經可以控制到
1月3日仲有口交發言人聲稱已經通報疫情比美國
自己人民仲遲過敵國知疫情
邊有國家中生化襲擊會通報敵國
太天真
你忽略咗人性
錢係最大原因
其次係人性,總會有on9貪玩/抗拒隔離
三嚟你要全球咁多國有共識先得
自然選擇
當金仔冇到?
Herd immunity
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞