【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
就算唔超越,下低埃及都唔會爬香港頭
英國都應該收皮封得太遲

依家係去兩個禮拜前爆發嘅跡象
驗到二百萬
實則千萬級
會la 聽日就過
真係美版Chernobyl
呢個時候仲要搞滿月宴
呢家人係咪攞黎搞

可能個朋友係幫手喂奶
咁細個BB每四個鐘要飲一次奶
就算佢冇幫手
佢一除罩對個BB講句「好得意呀」
d飛沫點會噴唔到去BB個度
可憐個小朋友
其實香港真係因為唔信政府先守到咁

真係多謝手足
trump同佢最憎既偽左都一樣處理得太差
香港算係咁㗎啦有晒經驗
根本英國兩個星期前已經爆到仆街
已經輸入咗成二百個留學生/華僑/外遊撚俾香港
新加坡所有野都咁勁一定早過香港落走馬燈
係呀你諗吓200幾個返到嚟都感染根本就英國就收晒皮
1/3
如果仲係股市行先, 美國佬真係等自己進代,
封無做捉、自我保護無、仲要成人出來吹好快有疫苗。。。咪玩啦
星加坡係最偉大嘅國家
瑞士+646 Confirmed,Total:17785,+27 deaths,Total:488
全球冚家剷指日可待
仲要英國同香港既聯絡關係太深
真係好想知完咗之後會唔會屌爆支那
作者elfria (elfria)
看板Gossiping
標題[問卦] 美國為什麼反而決定要犧牲人民?
時間Thu Apr 2 01:01:21 2020

這次肺炎我做出以下推論:

美國現在每天2萬人確診,而且一天天確診人數越來越多
各大學術或政府研究報告出來
分析後可以得到這個結論:
以目前政策繼續下去,最樂觀是死亡10萬人,比較合理死亡25萬人,最悲觀死亡100萬人

這個數字十分誇張!!!
但美國完全可以控制死亡人數!!!!
比方說比照中國,全美國封鎖!
所有人完全不能出門,重大疫區是由軍警送食物和飲水!
全國停工一個月,役區停工3個月~

比照中國的方法,以中國數字來看
也許死亡人數能壓在1萬人以內!?

明明就可能避免死亡~
為什麼美國最終決定沒有全面停工,沒有封鎖城市
任憑疫情擴散???

--
※ 發信站: 批踢踢實業坊(ptt.cc), 來自: 59.124.126.157 (臺灣)
※ 文章網址: https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1585760483.A.FE7.html
推文

哩條友問得啱
完全唔理人民照番工番學
係咪有心縮減人口
*進化
叫ambulance 都千千聲啦
美國醫療質素好高
不過窮人含撚啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞