【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
立陶宛+68 Confirmed,Total:649
格魯吉亞+13 Confirmed,Total:130
匈牙利+1 death,Total:21
印度+1 Confirmed,Total:2094
斯里蘭卡+2 Confirmed,Total:148
巴基斯坦+53 Confirmed,Total:2291
剛果民主共和國+14 Confirmed,Total:123,+2 deaths,Total:11
以色列+119 Confirmed,Total:6211,+1 death,Total:30
台灣+10 Confirmed,Total:339
2本土
捷克+15 Confirmed,Total:3604
密切接觸定源頭不明
口罩
1 unlinked
技術上佢冇講錯
外科口罩不嬲都係防止患者飛沫噴出嚟而唔係保護戴嗰個人
除非你戴N95/N99/豬嘴仲要做到氣密,否則口罩戴得幾好始終會喺漏風位吸到少量病毒
不過戴咗口罩個病毒吸入量點都細過咩都唔戴,所以之前係咁話口罩冇用唔戴嗰班人真係on99
澳洲+16 Confirmed,Total:5124
孟加拉+2 Confirmed,Total:56
顧優靜 是一位美國華人外科醫生,企業家
佢嘅定位似射低費迪南大公引發一戰嗰條友多啲
的確好多香港人唔知係訓著好耐,或者完全冇留意國際新聞,都未知隻病毒於全球爆發,歐洲又死咁多人,我有個同事尋日仲話隻野好小事,係d人大驚小怪,之後我問佢知唔知於意大利已經確診超過十萬人,超過11%死亡率?佢問邊個講?唔好人云亦云,我立即俾條YouTube直播同Worldometers link佢睇,條友睇完話乜原來咁大鑊?之後就冇出聲..
而家至訓醒....
越南好野wo ,確診200幾宗,暫時無人因武漢肺炎而死
以色列人口九百萬左右,都幾多case
又燈
越南molamola
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞