【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
大家今日記得唔好開武漢肺炎Prank
條例本身就係咁用,加埋班曱甴有權用到盡+唔多駛理條例想點就郁你,perfect match
果然,週末lab放假。。。
土耳其好像不定時出,昨天這個時候已經出了?
yep,唔好只係覺得係班黑警濫權,而係要記住條例本身就有問題唔止呢條,現行公安條例本身條文已經有問題,只係班黑警進一步放大,但唔代表跟足條例咁做就無問題
9,298 new cases in New York State since yesterday
5,686 new cases in New York City
In part this seems to be due to more testing: 18,645 tested yesterday vs. 14K-16K on several recent days
But also, % testing positive is up: 49.8% of tests were positive yesterday. @COVID19Up

痴撚柒線,49.8%意粉巔峰都未去到咁
公安條例講到口臭,呢度唔再講。
支那人大強行利用臨時立法會revoke正規立法會廢除公安條例嘅決定,玩到今日咁。
但今日係星期二 (3)啦喎

琴日 驗多左 多番三萬
陽性率 再新低
全世界出事,可能今年開始,大家都不再玩愚人節

倫巴底 高峰 試過5成 ,大約係兩個星期前
所以Cuomo 話 Apex係 14-21days 好合理
實有
因為好多人仲成日第一反應係黑警又亂解條文,黑警又砌生豬肉,事實係佢唔曲解都可以名正言順跟足條例玩9死你

好啦唔離題
岩岩睇番 最勁果日68% 11日前
FIFA宣布取消2022年世界盃
袁國勇話健康後生好快康復
吹緊風將呢班人去二線病房
美軍都搞唔掂 香港後生仔體能冇理由同美軍相若掛
紐約既確診率真係好恐怖
一直都高其他地方一大截
之前2x%已經覺得好誇張
估唔到而家升到49.8
外國:唔救老人救後生
香港:唔救後生救老人
日本都叫大家唔好攞武肺開April fool jokes

不過日本玩左十幾年大家都知咩得咩唔得既,唔同香港近幾年先跟歐美玩

本身就算無武肺,大家約定俗成都係兩點

一、一睇就知流,吹幾大都得
二、可以以假亂真,但錯信左都無實際影響
April fool’s?
當執法同檢控人員唔可信
任何條例,就算條例本身無問題都無用
最簡單既傷人,我比藍打你唔拉,
我打藍你就拉,咁有9用咩
咁係人治唔係法治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞