【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
搵塊紙巾遮下都好過全裸
所以洪森一句: 我點差都冇赤柬咁差,就自動吸哂啲票
冇罩想downplay好明白
唔代表可以不斷講大話「有反效果」
坡人基本上同支那人一樣
有問題就想揾藉口收埋唔俾人知
大家傾點fix個問題個陣就阿之阿左唔想做
總之佢地個目標係門面上做啲野交功課就算
有冇解決到問題佢地係唔理
佢地在乎既係有冇得領功
紐約應該想學南韓咁靠瘋狂驗人,同埋佢哋嘅醫療設備係真係唔夠
我指班白皮豬唔知會唔會為啖氣唔聽advise
泰劇算唔算?係幾niche嘅,但都好似唔少人鍾意睇
外國都冇罩轉軚班鬼佬應該仲驚
根本好撚簡單邏輯
飛沫傳播同氣霧都係傳播途徑
事鳩但戴樣野喺個口鼻已經可以阻止大部份傳播既媒體
武漢肺炎可以喺潛伏期就傳播到人,傳播力又咁強
根本冇口罩(不論布或外科口罩)係冇可能阻截病毒傳播
等有病徵先戴口罩太遲啦,個帶菌者已經可以傳播咗十個八個人
其實玩就唔算好好玩
但除左啲old town,佢啲KGB museum 好值得去
同埋幾平
立陶宛可以用價廉物美形容,Riga就貴少少
Btw我就係響Riga識上面提果件濕鳩坡狗

唉而家都唔知幾時先有得去旅行了
夠產能個陣就㑹叫全民口罩

你估侵侵唔想人人口罩咩
生產唔切咋
係啦
我情願佢話布口罩或者廚房紙造口罩都有一定成效
都好過叫人完全唔戴
希望2021年中可以去返旅行啦
佢做乜去個旅行都要傾奶共嘢
CDC專家2月頭定中果陣話美國肯定會大爆發
果陣我都半信半疑架
根本唔一定要外科口罩
你去示威時用既豬咀或聚酯纖維口罩,甚至布口罩或圍巾都好過咩撚都冇
唔夠人開工整口罩掛
呼吸機都係啱啱先開始用戰時法案落order叫GM整
識玩梗係芬蘭+愛沙尼亞
繼911之後武肺唔知係咪又成為systematic failute另一經典案例
啲嘔心奶共係事後先傾既
但佢果時已經講左句,等下啦,到你個孫果代支那就會有民主架啦
用張廚房紙加兩條橡筋整個口罩都好過全裸啦
布口罩加兩塊廚房紙早嗰排搶唔到口罩惟有咁出街

去示威嗰陣用黑色花粉口罩 不過唔好冇用咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞