【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
佢哋有幫反送中做過主題報導㗎,之前仲同New York Times一樣因為報香港報得太多畀啲人話佢哋promote緊anti-China propaganda,唔好咁講佢哋啦
無辦法
轉頭睇下係咪testing多咗所以confirmed cases彈咗少少
日本延遲奧運了。為什麼還不積極驗? 仲有乜原因阻止佢咁做?
白色巨塔現實版
美國+223 Confirmed,Total:291545,+4 deaths,Total:7851
嗰位兄台成日係到話美國乜乜乜柒就輸就輸咁
成日將自己情緒投射喺人地個國家嗰到做乜

做多d自己可以做嘅嘢
好過喺到睇數字屌人唔生性
幫唔到自己

想贏就反求諸己
諗下自己可以做到乜
日本醫療同美國醫療一樣
MBA 人管,官僚腐化到爆
資源控制,醫院聲譽,政治考慮囉
印度+7 Confirmed,Total:3501
羅馬尼亞+6 deaths,Total:146
根本唔會有效
你就算真係封14日

你唔係封到每家每戶完全留喺屋企都無辦法完全肯定封嘅14日途中有無傳畀嗰家人以外嘅成員

全球70億做呢個operation可以成功嘅機會係零

我地可能真係要學識同隻病毒共處
人類就點都生存到

古人抗體更差,人均壽命30、40歲

只係可能人類經濟文明會大倒退
2020,人類進入了「大武肺時代」
美國+1597 Confirmed,Total:293142,+34 deaths,Total:7885
德國+590 Confirmed,Total:92155,+23 deaths,Total:1300
厄瓜多爾+97 Confirmed,Total:3465,+27 deaths,Total:172
如果共存到
變成高死亡率專殺老人家嘅流感咁
應該唔會導致經濟文化倒退

而家需要確實醫到嘅藥多過疫苗
美國+89 Confirmed,Total:293231
所有人無啦啦死去機會率大左

咩政要、科學家、企業家,無一幸免
同埋呢個共存model會係點?

從此所有人都無點出街?
身體會變差
全世界玩0.5%~1%突然死亡
澳大利亞蒙納士大學(Monash University)研究團隊發現,主要用來治療頭虱的“伊維菌素”(Ivermectin)可在2日內殺死新型冠狀病毒細胞。雖然此一藥物已普遍使用,但最快1個月才會進入人體實驗階段。該結論已發表在《抗病毒研究》(Antiviral Research)雜誌上。
Sor因為鷹派立場得Fox 同Washington times
美國+250 Confirmed,Total:293481,+11 deaths,Total:7896
日本+1 Confirmed,Total:3498
卡塔爾+250 Confirmed,Total:1325

死亡數 由27號開始 跌 (當日Approve use of HCQ)
今日 ICU 病人數 跌!

The number of patients hospitalized in intensive care has declined for the first time since the beginning of the epidemic in Italy
我深藍老豆都係咁
日日睇美帝奶野好開心咁…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞