【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
隨住時間過去,多左重症死,韓國死亡率由唔夠1%左右升到1.93%而德國由0.4%左右升到1.87%雖然都仲係好低
排61-80係咪武乙
韓國人數算少,但以德國同隔黎果d一樣過十萬,死亡率keep到呢個數字唔容易,西面由北面荷蘭至南面西班牙死亡率全部破8%
你Google 1918年西班牙流感,睇當時幾大鑊...
Spain
146,690
+4,748
New dead
唔洗睇咁遠...望返豬流感其實都....
其實1%已經是好多
關咩現代醫學事呀唔夠人手同機器設備姐
伊朗+4697 又升番
準備死亡率創新高
但死既人數每日都控制係~130
不過呢個party亦係當初德國死亡率低絕全球原因因為頭果幾千個都係後生
澳洲個架公主號真係大撚獲到一個點
而家省政府同 broder force 互屌,跟住進行刑事調查

成六百幾個客中,未計船員,死左廿鳩幾個
但佢地冇諗到雖然自己後生,但帶病毒惹到屋企年長成員,佢地死唔去都害死屋企人,我本來今個月要過歐洲某重死亡率國家做野,而家當然取消,但個event其中一位搞手於三月尾過身,就係個仔懷疑從學校惹返去,再傳染俾阿妹同老豆老母,個event搞手就係老豆,好似五十歲左右...
馬德里大區死亡率13.16%
加泰羅尼亞死亡率10.26%

真係跟中央一齊仆街了
美國都有呢D party
日本《讀賣新聞》報導,日本全境昨天單日新增241例,境內感染人數已破4000人;東京都單日新增83例,其中近9成的73例無法掌握感染源,尤其40歲以下的年輕病例有39例,占逾4成。
https://www.thenewslens.com/article/133496

黎緊係咪到日本含撚,D人仲周圍播緊毒
如果佢哋會返鄉下,令到本身好少確診個案嘅縣有更多不明源頭嘅個案,到時仲大件事
佢哋而家一日會驗幾多個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞