【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
得維尼會信佢,咁耐以黎無人讚佢做到野
我地付出係保自己條命,我相信疫症下人人平等,醫院就黎爆,佢咁既應對手法遲早出事,係擔心前線醫護
泰國算係有自己娛樂產業
佢地既恐怖片都算幾高質
前線醫護強調,目前以色列的狀況雖然還在控制當中,但社區感染的威脅卻是日益增加——其中最令人擔憂的,即是各大醫院的收治能量——但像是以色列境內最大、最先進的「示巴醫療中心」(Sheba Medical Center) ,目前院內60%的重症病床與50%的一般病床,卻全都給「那些感染武漢肺炎的哈雷迪」給佔滿。

神的孩子拖垮健保?以色列極端正統猶太教的「防疫不理」之亂 以色列的不明源頭社區感染的武漢肺炎案例幾何級數爆炸式急升
https://global.udn.com/global_vision/story/8663/4456334
香港都係有港共政權霸撚住個位專登阻礙
但外國應該唔少泰劇fans,問唔中係youtube都會見到啲外國fans edit泰劇d片再放上youtube
cctvb果套天生一對
口罩最主要係擋住自己個口同鼻既飛沫唔好噴中人
所以病人先戴口罩其實無問題

問題係佢地唔知到今次有好多無病徵既病人
SARS同MERS個陣都係感染左就會嚴重病發到入院
個個都重症入院就好容易追蹤到源頭再隔離密切接觸者

今次香港有啲本地感染都係無源頭最後不了了之
你以為自己無中其實可能已經好返曬有抗體都唔出奇架
所以韓國同外國個做法係想加大檢測去搵曬啲病人出黎

鄰國今個月先開始公佈依班無病徵既確診者
香港準備落走馬燈
我有時都覺得自己中左,最後自己自動好番又冇翻發同有抗體(短期抗體,之後冇左抗體又會再中完又中再中無限loop落去)

製造有效疫苗既前題,就係隻中蟈武漢肺炎唔會再變種變到究極之蝗
以色列政府又唔敢快手快腳封埋個猶太邪教
陳同佳 一定係近代史重要人物
佢對歷史發展嘅重要性可以同日本嗰個殺共產黨嘅七生報國相比

Btw只係純粹對改寫歷史嘅重要人物,人格上完全唔可以相提並論,人哋日本嗰個係為國家利益主動消滅咗共產主義喺日本嘅勢力發展,陳同佳純粹係載綠帽而走去殺人
英國連6至7月嘅溫布頓都取消埋,即係已經做好準備去到暑假都未完
其實federal gov 唔係咁大權
美國個政制本身就係好decentralized
連shelter in place order 都係州政府先有權做

封城呢樣野好明顯係trump 想,cuomo 唔想
Cuomo 唔肯全面封城,trump 真係冇計架喎,要封紐約,即係要搵NYPD守住果幾條highway ,橋同隧道,但trump 冇權叫得郁NYPD

利申︰係nyc
口罩同減少共食,先係重點
就嚟百萬大關
全面封城呢樣嘢應該幾難喺強國or北韓以外嘅地方,連米蘭都冇封
Ben Gurion 覺得佢地係以色列國魂承傳所在,比哂特權佢地
以色列又係好早就封關
點會
秘魯都出軍隊強行封
香港暫時最易中招係多人聚集既消閒埸所+朋友聚會
你肯定你朋友安全其實食飯係無問題
問題係點知
你睇下FLORIDA啲海灘
多人到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞