【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
之前訪問啲美國白人後生仔根本同年初係武漢啲訪問一模一樣
no eye see
好似好多人都係職場上畀Singaporeans traumatised
所以全世界都係咁
無教訓係唔識醒
因為香港人普遍都善良
DLLM而家先話亞洲人抗疫同戴口罩可能先係正確,日撚日信埋個濕鳩世衞話口罩冇撚用成鳩日笑亞洲人戴口罩,而家連CDC都出埋聲話戴口罩有用先黎轉軚

https://edition.cnn.com/2020/04/01/asia/coronavirus-mask-messaging-intl-hnk/index.html

Asia may have been right about coronavirus and face masks, and the rest of the world is coming around

「痴撚線突發」英國係未用過既testing kit上發現武漢肺炎病毒
https://lih.kg/1954320
因為佢地能力低但要威
成日做柒野之後想香港人跟佢果套,識唔少香港朋友成日返工同玻佬開拖

但英文真係講得好過我地係真,同一間公司幾個office 一齊開會就聽得出

啲人早排先笑完亞洲人戴口罩
而家會唔會打倒昨日的我戴?
好多為啖氣既弱智
優質歐洲人系列:捷克、斯洛伐克、奧地利
講轉數香港人高少少
冇啦
香港真係好黑仔
冇寄望
reddit twitter班鬼可以binc
當CDC帶頭要話戴口罩時,全個歐美一撚定要轉軚
CDC>WHO
而家等緊CDC落order
美國要復蘇一定會最快 我唔太擔心
一點反對意見都容不下

又要去搶罩
鬼佬唔好同我爭
附近近乎所有國家地理環境都好過佢,真係好難發展到
奧地利

反而冇拉脫維亞同立陶宛
坡仔勁果班人真係好勁既
不過average黎講, work rate, 轉數一定係香港人高
波羅的海三小國我不嬲都好想去
得罪講句,佢冇吳哥窟的話晨早亡左國啦
不過而家係佢哋發圍嘅好機會,大部分強國工廠都開始搬曬去東南亞嗰邊
咁cambodia當年搞到咁又好慘嘅
CNN
其實我一路都覺得係無口罩逼使佢地keep住講洗手而唔提口罩重要性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞