【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
嗰班正仆街黎,擺明喺外國已經知自己中咗招,但外國佛系抗疫唔撚理佢哋,佢哋怕死咪仆返黎香港囉,根本政府就唔應該係封外國關之前仲俾緩沖期班仆街衝關,佢哋唔使強制檢疫14日周圍走攪到香港出現第二波爆發
嗰班正仆街黎,擺明喺外國已經知自己中咗招,但外國佛系抗疫唔撚理佢哋,佢哋怕死咪仆返黎香港囉,根本政府就唔應該係封外國關之前仲俾緩沖期班仆街衝關,佢哋唔使強制檢疫14日周圍走攪到香港出現第二波爆發
而家鬧都無用,做個自己個人衛生,只可以靠自己,我諗大部分人呢段時間都係留係屋企,好多人因為呢壇野搞到心情差曬,不過有排都未完
衝關無得講,本地居民你無得唔比佢返黎。
但返黎之後啲檢疫就真係等於零囉。
自己行返去咩玩法
咁驚
北區醫院班人咁黑心緊係打死都唔走啦,仲要周圍走周圍咳添啦,睇下你驚啲定我驚啲
本身今日確診左,然後半夜身體不適,議員幫佢叫白車入院,去到又話唔收,冇床位唔收正常,但要自己行返去就
唔好啦,啲人話你害死醫護架,自己行返去整到社區爆發好啦
Btw支持事主下次直去上水狗屋
怨有頭債有主,醫院唔收你緊係留喺醫院啦,一係狗屋
聽日美國確診應該去到支拿兩倍
死亡數字超越支拿
睇住而家支那個數字
人無恥真係無敵
新聞只會講美國成為全球最多確診國家
美帝萬6單咁癲
?尋日2萬喎,雖然今日未岀哂
如果無政府阻住,靠民間同有錢佬自己搵地方隔離仲快
而家香港人真係需要自組民間政府
12點前意粉又加多69死
11591>11660
新聞只能報官方數字
留意土耳其,本來90k鬆d,單日增加16k,計升幅最高係佢,仲有佢有8000萬人口,如果願意做大數量測試,睇趨勢有可能成為另一個意大利、西班牙...
西班牙陰啲陰啲又900幾死
意大利、西班牙之後
應該到法國,而英國、荷蘭麵有機會變意大利咁
確診率無咩點變
但分母少咗
所以分子都少咗?
上個post 先有巴打話佢係非洲淨土

因為好難逐日比
但你用上星期既確診率睇 就知 真係回落左
由2x > 1x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞