【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
唔封日文封廣東話
咁政治正確嘅app都咁多弱智去用
你估個個都咁留意時事咩
其實我#2532已經講咗,唔駛咁多人以為我唔知政府冷血
我只係想借袁國勇回應少撚到跌出右邊3行啲個講法,
其實香港係爆發邊緣,
守唔住隨時千千聲係咁升

"袁國勇今日都講到明政府唔見棺材唔留眼淚
但政府其實係見到棺材都唔會留眼淚
因為個棺材唔係佢,你市民死關佢咩事
高官大把口罩,唔駛迫地鐵巴士,佢九成無事
你市民擋唔到係你地廢遮,唔關政府事"

台灣人依家都驚緊會爆
只要佢隔離班外地撚隔離得好,問題唔大
美國又3萬
冇計,個個州做嘢方法唔同
美國
確診多叫失控
唔通學支那咁0確診
CDC最新update好似話至少last一至兩年, 前提係有疫苗
就係班離地仆街唔自律
嚴重過支那
佢竟然信支那D假數字
【大紀元2020年04月03日訊】(大紀元記者徐乃義台灣桃園報導)桃園市居家隔離人數累計列管1,982人,居家檢疫則是累計11,511人,數量非常之多,桃園市府衛生局、民政局與警察局上緊發條,掌握居家隔離與檢疫者的行蹤與健康狀況,手機一有定位異狀就立即啟動確認機制,不敢鬆懈。桃園新聞處長詹賀舜表示,截至4/2為止,桃園市違反居家隔離/居家檢疫案件共計60件,目前已裁罰37件,累計裁罰金額為829萬元。

為防堵疫情擴散,桃園市政府嚴格執行居家隔離與居家檢疫措施,針對擅離居家隔離與檢疫者,更是全台首次開罰的縣市,曾祭出重罰處以最高100萬元罰鍰,持續落實公權力執行,以維護市民健康。

詹賀舜指出,居家隔離與檢疫可以有效發揮防疫效果,呼籲應居家隔離與檢疫者,在14天期限內,不要外出,桃園市政府將嚴格執法,切勿以身試法。
支那數係假同嚴重過支那可以並存
宜家支那無數字喎
點判斷嚴重過支那
做呢個結論根本無意思拗都廢事
墨西哥+178 Confirmed,Total:1688, +10 Deaths,Total:60
韓國+94 Confirmed,Total:10156, +3 Deaths,Total:178
巴拿馬+198 Confirmed,Total:1673, +4 Deaths,Total:41
荷屬聖馬丁+2 Deaths,Total:4
多米尼克+2 Confirmed,Total:14
開曼群島+1 Confirmed,Total:29
越南+2 Confirmed,Total:239
烏拉圭+17 Confirmed,Total:386
阿根廷+88 Confirmed,Total:1353, +3 Deaths,Total:42
剛果民主共和國+14 Confirmed,Total:148, +3 Deaths,Total:16
澳洲+104 Confirmed,Total:5454
捷克+99 Confirmed,Total:4190
牙買加+6 Confirmed,Total:53
口罩同社交距離中國佔優
所以中國最後無美國咁嚴重

你既立場係未支那數字唔可信,
所以任何同中國比既結論都係無意思
包括判斷中國嚴重過美國都係無意思
why
一鬆懈就好易瀨野
仲要台灣戴口罩比例無香港咁高
清明 d撚樣又週圍走?
normal flu or 陰謀論 d frd
XX人是要管的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞