【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
台灣+7 Confirmed,Total:329
加蓬+2 Confirmed,Total:18
立陶宛+44 Confirmed,Total:581
哈薩克+6 Confirmed,Total:369
印度+43 Confirmed,Total:1716
白俄羅斯+11 Confirmed,Total:163
以色列+206 Confirmed,Total:5591, +1 Death,Total:21
蒙古+2 Confirmed,Total:14
匈牙利+33 Confirmed,Total:525, +4 Deaths,Total:20
喀麥隆+30 Confirmed,Total:223
點保存
智障
你屋企d家居垃圾點搞?
電廠自動運作?
你確保高樓大廈唔會傳播?
醫護唔洗返工?
老人院唔洗人返工?
舊式大廈個化糞池唔洗化糞車每星期吸?
污水廠又係自動運作?
1個月內唔會有火警?
1個月內唔會有罪案?
一堆未知數,真係唔撚經大腦
MRE一般有效食用期幾年,但每日要幾舊水,所以最多買三兩盒看門口好喇!
Lithuanian
佢其實算少
唔係樓上巴打講巴西有個廢總統,我都唔知,而家連醫護都爆發集體感染,真大撚鑊!
https://udn.com/news/story/120944/4456252
在巴西蔓延,但總統波索納洛無視疫情危機,挑戰衛生當局要求民眾採取居家隔離的措施,引發內閣對防疫看法和措施不同調的爭議。
……….
巴西極富盛名的聖保羅市敘利亞黎巴嫩醫院(Sirio-Libanes)今天指出,院內已有104名醫護衛生人員感染冠狀病毒,目前被隔離。診治過多位巴西總統的心臟科權威醫師卡里爾(Roberto Kalil),也疑似感染住院。
卡里爾已做了病毒篩檢,正在等候結果,但他相信已經染病,因為之前接觸治療約40名確診患者,且已出現發燒、咳嗽和身體不適等症狀。
小英
支那瑜同柯糞
普通野買個防潮箱都得啦
再唔係
買啲平時會食既
不斷流轉落去咪唔怕壞
中國人買走左一堆垃圾非洲國家
幫手清淤血
以色列一舖清袋,以色列窮得只剩番軍事力量同崇拜中俄的所謂實力
佢其實講得有道理,武漢肺炎下,全球同氣連枝,就算自已控制到,但人地繼續爆發,都係對自己造成威脅,所以抗疫一定要全球聯手,例如台灣提供符合安全標淮口罩、德國幫意大利人醫病.... 並非支那咁,瞞報數據、不斷做小動作搞搞震,借疫情搞死人地,其實對自己都冇益,回力鏢好快打返自己!
其實以色列醫療好勁,睇佢死亡比例就知,今次可算佢醫療系統最大考驗。
無用
今次唔關醫療實力事
根本係醫療系統負載力既問題
幾強大都好,醫療系統本身就唔suppose要負擔咁樣既數量
即係傷風感冒都全部要住院,乜鳩都死啦
https://youtu.be/8TFoHOBHHgo

台灣好救世主feel
科技國 但聽聞猶太人出名衛生有問題同唔守秩序
我諗呢個係主因
之後先係考驗 支那
想知d藍營fans會點諗
wiki係咪都買台灣機
咁後生奶共
歐盟得把口唔鍾意以色列人,歐盟同以色列佬卻出奇地團結一致地笑香港人同笑台灣人戴口罩,笑中華民國政府,讚港共同讚坡狗為西人着想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞