【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
仲有越南開始彈起 東盟大佬
希望有成果
波斯尼亞+2 Confirmed,Total:457
摩爾多瓦+1 death,Total:5
你睇吓,歐美係將坡狗當自己人

星官員獲選世界知識產權組織總幹事 中國候選人敗陣

這次選舉矚目之處,是中美之間的角力。中國提名現任副總幹事王彬穎參選,美國和許多西方國家則支持鄧鴻森。經委員會各國投票後,鄧鴻森以55票對28票擊敗王彬穎。

美國國務卿蓬佩奧隨即發表聲明說,「鄧先生是保護知識產權的擁護者,是透明度和制度完整性的積極倡導者,是一位能夠通過就困難問題達成共識來團結世界知識產權組織成員國的領導人。我們期待在他擔任總幹事期間與他緊密合作,推進知識產權組織的核心使命,即保護知識產權作為推動創新、投資和經濟機會的手段」。
波斯尼亞+2 confirmed,total:457
強勢政府同時要為國為民 香港唔係 完
德國 +893 cases, total 75676
越南偏向中立兩邊唔得罪
雖然反中但唔敢太露骨
始終都驚同支那正面衝突
https://lihkg.com/thread/1954075/page/1
(Comment,like,share)平野鈴子: 世界各國不應讓中國以謊言開脱責任(附中英日字幕)

要connect定國際等疫情過左之後一齊聲討支那
格魯吉亞+2 Confirmed,Total:117
裝甲車單野之前,二世祖太高調出擊(tpp同南海反支),而支那坡唔想只做唔講,搞到反支既越南(越南人+越共政府)都唔係好妥新加坡,越南於是當左二世祖係借top cap水多過排支

同埋上年6月頭(香港反送支岩岩開始),二世祖o係東盟發言曲線支持赤柬(「越南入侵過柬埔寨」),搞到越南同柬埔寨件前赤柬頭頭紅森(柬埔寨總理洪森)都唔妥支那坡
白痴都識揀 無可能搵個最唔尊重知識產權嘅家吧
早幾年個排華
意大利數字出咗未
done
好彩哩個組織唔多nigga國咋
唔係坐底50幾票
呢個疫情對香港真係好緊要
錯失左呢個connect國際既機會又唔知要等幾耐
反而賓賓全面奶支
連美帝都趕走埋
李光耀pk(佢同吳作棟+二世祖當香港同當台灣係競爭對手,香港長期吊住條命+台灣拖延被中蟈吞併既時間對支那坡先最有利,但佢李光耀又深明香港俾中蟈撤底一蟈一制曬同台灣被中蟈吞併埋,新加坡都唔會好過,中蟈會搞埋支那坡,中蟈下一個借蝗京港隻手黎搞新加坡)得黎

但李光耀又汶住美國衫尾叫美國重返亞洲平衡支蟈(支那坡係早期tpp成員國,日本同美國先入黎先入tpp)(唔似二世祖借tpp黎cap水)果下先好野同勁
個遠見前瞻性 無得唔服

即管睇下會唔會俾後代敗家 特別李家利益已經捆綁晒成個sg 即係無可能會讓俾其他精英階層做
當元首領導能力維持唔到嘅話 佢哋未來面對民主化訴求被踢走係無可避免

另外習種上場後 睇得出無以往咁親美 至少從言論上睇係咁 喺呢個要求歸邊嘅年代 佢個世界仔角色玩唔到太耐
之前扣佢戰車已經係警號啦
加上喺南海搞事
志在控制成個東盟啦擺明

裝甲車單野(二世祖打俾港共689傾還裝甲車俾支那坡)之前,二世祖太高調出擊(tpp同南海反支),而支那坡唔想低調d只做唔講,搞到反支既越南(越南人+越共政府)都唔係好妥新加坡,越南於是當左二世祖(新加坡)只係借tpp黎cap水多過晒真係排支

同埋上年6月頭(香港反送支岩岩開始),二世祖o係東盟發言曲線支持赤柬(「越南入侵過柬埔寨」),搞到越南同柬埔寨件前赤柬頭頭紅森(柬埔寨總理洪森仲要已經係中蟈首席代言人)都唔妥支那坡
應該最快半個鐘後
港共到依家都唔係抗疫
一切所謂措施都係為清算、維穩同奶共
意粉唔係早咗一個鐘咩
照計應該差唔多出
印度+8 Confirmed,Total:1974
北馬其頓+2 deaths,Total:11
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞