【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike

真相大白
望下美股
懷疑場瘟疫真係對班華爾街大鱷冇乜影響
如果相對接近真實,應該是(死亡 / 感染),因為康復太浮動
例子:100人感染,3死+1出院+96留院
如果用【死亡/(死亡+康復)】,死亡率會高達75%
但實際疫情可能不嚴重,那96個人身體狀況很好,純粹是有菌未清,不便出院。
紐約其實同倫敦差唔多,大部分人應該都好驚,街上面已經冇咩人,但點都會有啲白痴行街
美國+1014 Confirmed,Total:228235,+16 deaths,Total:5365
咁就仲仆街,好似話病毒於低溫下可以存活好耐,會唔會跟隨凍肉帶埋黎香港?
早輪跌到溶斷喎
依家多救市措施托住

但係更加驚無咗份工
你以為啦Viktor Orban不知幾親俄
Dictator-wannabe崇拜dictator好正常
武肺:嘻嘻,亞洲、歐洲、美洲,之後是,重回亞洲,我證明了地球是圓的。
睇片 nyc得的士行
我講得唔好
經濟差佢地當然驚
但好似唔多驚中隻病
數據影示中招嘅後生>老人家
佢地解釋話老人家怕死會留喺屋企
後生哥陣囉喎
美國+173 Confirmed,Total:228408,+1 death,Total:5366
斯里蘭卡+1 death,Total:4
聯邦政府過去三星期已經投放好多救市基金入去,否則Dow而家唔知有冇萬五點...
法包火雞報埋之後應該差幾千就到1M
New Jersey都未出
佢都兩三千
講真啲紐約人見到自己城市日日死幾百個真係完全唔驚咩
紐約其實同倫敦差唔多,大部分人應該都好驚,街上面已經冇咩人,但點都會有啲白痴行街
數據影示中招嘅後生>老人家
佢地解釋話老人家怕死會留喺屋企
後生哥堆囉喎
正話新聞先賣Texas有70幾個大學生趁Spring break 去墨西哥玩
結果返到嚟40幾人瀨野佢地有啲回程仲要坐巴士
一日唔停市
點wfh都永遠都有班young trader要翻office
新成員 非洲小國Malawi +3 cases
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞