【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
好多人仲多謝緊支那㗎
好多都wfc
英國想學新加坡大規模tracing
依家先嚟trace?
會唔會太遲呀,講得難聽d依家應該要學支那咁封城
日本條數都可能係假
唔肯戴罩封實啲眼耳口鼻就唯有封城
11點已經859k,可能今晚過咗意大利之後就900k
今次疫情,形象提升得最多既係咪台灣
直頭完勝
處理果斷
即時阻支那人入境
準確來講係想要求所有人都裝一個app
用藍芽測量確診者同其他人之間嘅距離
太近就會出notification叫人自我隔離
支那式監控風味好濃
source:https://www.theguardian.com/uk-news/2020/mar/31/nhs-developing-app-to-trace-close-contacts-of-coronavirus-carriers

sorry for 講啲唔講啲
準確來講係想要求所有人都裝一個app
用藍芽測量確診者同其他人之間嘅距離
太近就會出notification叫人自我隔離
支那式監控風味好濃
source:https://www.theguardian.com/uk-news/2020/mar/31/nhs-developing-app-to-trace-close-contacts-of-coronavirus-carriers

sorry for 講啲唔講啲
唔係靠台灣
支那一定瘋狂spin獨裁舉國體制有幾咁優越
又駁唔到

Thank you Taiwan
CCTV國唔係浪得虛名
奧運宣佈延期後就日日破新高
新聞有報 但佢哋班歐豬唔睇新聞㗎
親戚係荷蘭寄口罩返黎
跟住打長途返黎同我屋企講戴口罩要罰錢
我唔知係佢個區定係全國都係咁
牆外根本無人理WHO點讚支那
見到咁多人讚台灣支共一定激撚死
就算睇左,個個最初都話just a flu
荷蘭人仲係just a flu緊
冇聽過罰錢
但我friend係荷蘭直到而家都仲係唔敢戴口罩
直頭係
紙袋肺個英國鬼咪十一月染病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞