【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
吉布提+7 Confirmed,Total:26
科特迪瓦+1 Confirmed,Total:169
馬丁尼克+26 Confirmed,Total:119, +1 Deaths,Total:2
沙特阿拉伯+110 Confirmed,Total:1563, +2 Deaths,Total:10
波多黎各+65 Confirmed,Total:239
波蘭+83 Confirmed,Total:2215, +1 Death,Total:32
關島+11 Confirmed,Total:69
馬約特+12 Confirmed,Total:94, First death
阿塞拜疆+25 Confirmed,Total:298, +1 Death,Total:5
克羅地亞+77 Confirmed,Total:867
北馬其頓+44 Confirmed,Total:329
坡狗無自己文化 咩都跟人
英文如是 殘體字匪語如是
30度天氣根本戴唔到口罩
今日先有記者問點解唔用紅館
紅館難d呀,紅茶館可能仲好
我當坡狗政府係港英既弱化版,
港英唔駛限制你自由都搞掂,但坡狗政府唔得
至於坡狗人民就係香港某類人既特化版
香港97前不嬲有類人係純經濟動物,
英文有商機就講英文,普通話有商機就講普通話
完全唔理文化傳承,同自由民主,搵到錢就得
新加坡就大部份都係啲類人
至於係未奶共我就咁睇,
政府有無為賺支那錢就出賣坡狗人民利益先
定係純粹做生意口頭上刷吓你鞋
輸撚哂
真係周末效應
同意,所以當日醫護以罷工要求封關,未開始我心諗肯定失敗,因為香港醫護面對並非特區政府,實際係面對支共,一個絕對獨裁、絕對冇人性、冇底線政權,香港醫護底線係專業/人命,早已被支共睇通,所以當初除非同樣視罷工過程會犧牲人命於無物,同支共鬥冇底線、鬥無恥至得,否則不如唔好罷!
18unlinked
印象人平時返工都要迫火車坐到上車頂,而家話要封城,忽然大量運輸交通需求,變成車頂都冇得坐,惟有行路,所以演變成咁情況.....
100萬確診就過硬,問題係直接死亡人數最後會唔會超越100萬,而家39萬...
3萬9喎
Ching快驗眼
的確係好焗,兩、三星期前有日上到28度,我中午戴住口罩行去搭車,都比平時天氣涼辛苦好多,行到喘晒氣,所以過多一、兩個月唔知點算...
屌!呢排打數目成日錯,sorry!自................
預左要捱到暑假後
好在香港多冷氣地方
坡狗好多地方都冇冷氣
當日沙士時都係戴到五月尾至六月頭,今次爆到咁廣泛,真係預左夏天都要戴,不過可預計到時一定大把人熱到唔肯戴!
新加坡仲熱過香港喎
點頂
係o係街上辛苦d,都預左十月前除返工外,日日宅o係屋企..
點先為之人民利益?淨金錢上?
定人民權益都計?不過坡狗一向都冇乜人民權益
你既奶共定義係點?
我覺得撐共已經係
唔理佢有冇出賣佢人民
唔出街 搞掂
唔知佢地佢地啲foodcourt多數似我地冬菇亭咁
汽水一罐罐夠膽死唔凍凍既要加錢
要冷氣就要去大商場
我公司唔知可以俾我home office幾耐
賴死唔返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞