【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
唔係蠢,係由頭到尾都無乜點重視
CA無事
NJ麻煩啲
其他州唔似驗得多
Oregon 條predict curve peak由 24apr 變左 10May

果邊Governor好似做左d野 阻礙個散播速度 睇twitter講
捷克+168 Confirmed,Total:4362,+3 deaths,Total:59
智利+424 Confirmed,Total:4161,+5 deaths,Total:27
佢地讀過歷史都知當年spainish flu幾嚴重掛
定on9到話Spainish flu都係作大呀
仲唔lockdown實會爆到意大利咁
今日意大利未出數字
係咪因為周六?
日本人最喜歡敗部復活,輸到貼地才鳳凰重生
冇聯邦政府co-ordinate 各州唯有亂石亂投
狗乜呀,全球最偉大嘅國家係新加坡
巴基斯坦+14 Confirmed,Total:2724
香港+1 confirm +13 recovered直播見到
美國+27 Confirmed,Total:290947
巴西+94 Confirmed,Total:9338
捷克開始似泡菜 開始慢落嚟
+1係疑似,recover係admin之前未update
係歐美呢d咁自由嘅國家真係好難做到total lockdown,到時啲人分分鐘暴動,之後傳染更加多人
希望真係啦
正常國家根本無得hard lockdown
只能夠封non essential business
餐廳只准堂食
跟住資助補貼員工人工 同公司

搞聚集人數上限

政府帶頭work from home
大公司驚員工中招就跟機

慢慢咁散出去
thanks 巴打
應該係 因為佢哋直接抄台灣 簽埋約
新加坡自古以來都是中國領土 邊忽係國家
要觀察下
Silicon valley已經九成home office
Amazon成堆員工中招
好多州唔係唔夠test kit就係冇當一回事,所以好難同NY直接比較
你條撚樣好撚煩呀

三毛藍絲網軍警察搵埋d咁嘅錢無天收呀屌你

死全族啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞