【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
最撚搞笑啲左媒全部一致吹奏哩條日日剩識同佢cnn細佬吹水嘅柒頭
日日死幾百+每日感染創新高叫做得好
咁淋病屌打佢十倍了
副作用係心律不正 ,但呢隻係舊藥 ,一路都有類風濕病人用緊,所以話用佢好大risk 係 偽議題黎

點解輕症唔用 一路都debate緊
因為無一個嚴謹既科學研究證明佢有用,一路出黎既研究一係 細Pool ,一係open label , 一係唔 Random , 嚴格黎講 唔可以話佢係 Effective drug

保守既醫生 就會話 無證據 所以唔用
但越黎越多國家 同 醫院 開始放寬 ,因為佛系支持療法 根本慢性自殺
所以話 侵侵真男人 ,佢咁樣開twitter 講隻藥有效 大家試用 等於 將所有野揹上身 等人開始去試用
已經成千上萬病人可測試,既然副作用可接受,做一次自願測試,其實好合情理,我真係唔明,如果無作用,就應該澄清。
醫學倫理 既野 我真係唔明 呢樣先係我覺得唔開心既地方 明明有樣有效既方法但唔用 然後好多人死左
坡狗第6滴血
俾佢細佬撚
trump同我地想法一樣,但D專家只懂說..有程序,死了人點算,藥研究1-2年好閒
美國+10 deaths,Total:7402
奧地利+1 Confirmed,Total:11525
印度+14 Confirmed,Total:3122
日本+3 Confirmed,Total:3142,+1 death,Total:78
係無任何醫治辦法前,有藥可以令病人減少用呼吸機既機會,都仲要等mass pool既clinical trial result先用,呢d醫生真係無撚用。

要完全清滅病毒做唔到都無所謂,只要壓抑到病毒令更少人入icu已經好有用
條撚樣仲要厚面皮到話唔會俾任何洲份有閒置既呼吸機,一定會搶晒黎用。 真係dllmch
真心唔明點解美帝啲醫院年年賺咁貴醫療費
一有事間間屌唔夠funding同資源
其實你哋知道世界各國個treatment plan係點咩
我只知道香港
認真香港死亡率控得唔錯
不過再增加感染數可能下星期就冇哂床位
就算真係暫時無證據有用
但如果用左唔會有大副作用
點計條數都係用好過唔用啦
對住班完美主義科學家醫生,trump一定激到想放核彈
收皮啦trump就
common flu
侵 twitt 同 法國佬出第一份report
兩星期前 : 所有人當佢地傻佬

一星期前:法國佬出第二份report 都係無人跟

直到上星期五 歐洲先逐步列入可使用名單 上星期日 到FDA

意粉個Protocol 仲係咁上星期既News
侵 轉身好快

一開始 信任私人機構 唔用 Defense Production Act , 一唔對路 即刻 Announce 強制生產
呢個真係佢成個抗疫既污點黎
Texas 'fully prepared' for coronavirus, does not see New York situation: governor reut.rs/3dVWLEQ

等睇回力鏢
德州都成2千萬人口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞