【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
支那坡成年夏天都有120+單支那武漢肺炎(當中坡狗有太多唔明源頭unlinked),鬼佬同鬼妹類專家仲ff夏天隻中蟈武漢肺炎會弱化(已經唔講中蟈終南山件支那廢老吹到夏天會弱化)

https://lihkg.com/thread/1959646/page/1
西班牙同意大利真係死唔停
夏天受控只限於香港
玻狗口罩都唔戴 唔會控到
佢係個外勞住宿區爆發
哥度成兩萬人住緊
「吊頸都需要透氣,跳海亦可以擺尾,
週末休息是道理,征服世界心中記。」
武漢肺炎寫於清明週末
封城封咗成個月都仲有3千一日其實已經好誇張
啲撚樣封城都周街走
仲要長期鎖國先做到
意大利反而死亡率急升
所以外勞社區要家居隔離了
坡狗係極長時間無口罩+無停活動
究竟係政府隔離,檢疫,追蹤做得好
定係關夏天事
定係兩者都有
即係坡狗面對既可能一早已經係弱化版嚟
同埋我唔清楚,坡狗係室內冷氣活動多,定室外

袁國勇指出,夏天平均溫度上升至25度至30度,病毒活躍度會減低,人類免疫力提高,感染數目會減少;但當溫度升至34度以上,免疫系統會變弱,料疫情在冬天一定會再來,希望一兩年後有疫苗,紓緩疫情。
新增升少咗
醫療系統仲係崩潰狀態
結果就係死亡率拉高咗
醫療系統打爆左每日仲有幾千人感染都係收皮㗎啦
其實埋單計數,防疫角度可能布口罩先是最好,可重用低消耗,有一定的過濾力。外科口罩是好,但產量追唔上用量,shut down經濟成本太高
英國這個週末過中國(假數)
五大聯賽集結!!
香港都太難擔保(港共專登亂咁鳩做)

港共淋奠同新加坡總理二世祖真係天生一對(唔係講緊cctvb套泰劇)

坡狗勁鍾意o係office唔戴口罩開會噴口水吹d完全唔關做野事八婆野
歐洲似乎有所緩和
Yes 歐洲玩完架啦

In HCQ We Trust
美國有冇機會二萬樓下
美國除左new york 外其他都升緊
火雞條數係咪又學支那同伊朗
意大利全國死亡率12.47%

倫巴第大區死亡率17.86%

另外有兩區確診4000幾但死五六百,死亡率13%多d

另一個重災區Emilia-Romagna確診175xx,死亡率12%,仲有個確診唔夠一千既差唔多12%就可能係數據太少
下一個係 伊朗、土耳其定英國會超中國假數呢
英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞