【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
真心寧願停14日
呢家間鋪半生不死咁仲要頂多唔知幾多個14日
負撚碌啫香港,過兩日就大爆發啦。
好懷疑支那真係復到工咩?
好想過新加坡避疫,都係新加坡安全
聽日就爆啦
無撚有錯
最安全係湖北。
其實而家14日都唔知夠唔夠
我覺得要強制所有人戴口罩
食肆只可以做外賣
樓面員工轉做送外賣
另政府補貼人工
政府包左迪迪尼做隔離中心
非本港居民要收成本價
另外政府可以津貼超巿同的士佬合作送貨
鼓勵巿民唔好出門
佢一定要復,最起碼日用品果d生產線無得停,口罩都長期唔夠用,而家聽講大陸係部分復工,不過都係無乜人敢出街,大陸人普遍都知中共隱瞞疫情
戲院開返又閂
根本大陸人都知條數係假,啲On9藍絲同鬼佬又真係信
香港唔係負碌,係因為真係防疫做得好,無完全封關情況下,頭兩個月都係一百宗左右,之後就係俾班外國撚/外遊撚害死,而家先搞成咁
係由此至终都係靠香港市民自己
度度國家外遊撚同留學生都係咁番嚟
香港個垃圾隔離係廢既
仲有袁國勇都話每日香港驗既人數同追蹤病源都係唔撚掂既
即係政府永遠都幫唔到你擋第一波,
要等啲病人入曬社區,要你市民靠自己戴口罩同洗手同保持社交距離去擋
成功揊到就政府搶功,擋唔到就話市民唔自律
天下間最正既工,就係香港政府
冇架 香港人都照出街 你睇下 行山一團 電器舖一團 遊戲機鋪一團 普通行街又一團 跟本私人市場唔係政府立例 跟本冇用
咁都慘啦 一復工 又交叉感染過
如果出街肯裁口罩既話都算
有啲仆街口罩又唔戴
仲有啲扯低口罩打乞痴同咳
應該立例容許民眾可以打柒呢啲人就啱
全世界留學撚都係咁返自己屋企,係香港咁垃圾比佢地expose喺社區環境啫。
支那有口罩復工同歐美無口罩復工已經係兩回事
仲要支那人驚死,個驚覺性強過鬼佬
支那口罩廠員工用口罩抹鞋再拎去出口
https://twitter.com/SalihHudayar/status/1244417505931808773
要人,上一千twi
班廢老成日扯低口罩食煙
鬼佬好多都屌緊世衛同中國,外國人無我地睇得中共咁透徹,佢地根本唔需要關心大陸/香港新聞時事,有d白皮豬係on9唔怕死,不過好多都係無辜,無啦啦感染左都唔知,咁就死左,都係人命黎
無得選擇,清潔用品,口罩,食物果d生產線無可能停曬
咁必須品冇辦法 但其他應該未復工呀嘛?
聽大陸親戚講只係小部分復工,佢地無乜事都係唔敢出街,餐廳有d都有開,不過幾乎無人幫襯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞