【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
查少左喎
仲要繼續串我哋戴口罩
要不是佢哋free ride我哋全民戴口罩
都係果句,防疫靠自律真係多撚餘,堂食時大家除低口罩,其實係最低防禦時候,就算自己唔講野,附近有隱性病者係咁講野已經隨時中招,我好鍾意去公司附近間燒臘店食飯,但自從上個月見佢收銀老細唔戴口罩,又係咁大聲講野,就冇再幫趁,而家行過門口,佢離遠叫我,都揮揮手打個招呼,加快腳步走... 呢個幾月都係自己帶餐盒返工,盡量連食肆外賣都唔買...
因為我地全民戴口罩(雖然仲好多同我同年紀既後生同廢老扮戴),佢地鬼佬鬼妹先至冇野(暫時)

港共、支那坡、cho、cdc同歐盟成日loop有病先戴口罩,係因為佢地(特別係港共同埋李顯龍,二世祖一月仲o係度話武漢肺炎唔係廣東沙士,叫坡人唔駛驚)將d政府儲備口罩送曬俾中蟈,跟住搵三毛同藍屍屈香港人買斷曬佢地d口罩
所謂改裝嘅病房,一路都full 緊 點裝?純粹加多道門?

ps: 我fd 個間
留學 旅行完返嚟又唔自律
好多o係香港既離地鬼佬鬼妹仲讚港共比台灣更加西方式處理(即係話港共做得好),痴撚線
仲要繼續串我哋戴口罩
要不是佢哋free ride我哋全民戴口罩
因為我地全民戴口罩(雖然仲好多同我同年紀既後生同廢老扮戴),佢地鬼佬鬼妹先至冇野(暫時)

港共、支那坡、cho、cdc同歐盟成日loop有病先戴口罩,係因為佢地(特別係港共同埋李顯龍,港共話港共只會供應所有csi口罩俾蟔警同民賤聯工賊會,唔會派俾香港人同醫護,叫香港人同醫護用私人買到既次貨口罩頂住檔,777話公務員戴左口罩都要除番落黎。二世祖一月仲o係度話武漢肺炎唔係廣東沙士,叫坡人唔駛驚)將d政府儲備口罩送曬俾中蟈,跟住搵三毛同藍屍屈香港人買斷曬佢地d口罩
佢成日屈人地冇睇佢d書
今日香港會過公主鑽石
【肺炎預報】
https://lih.kg/cpCcvsCZ
is just the start
睇嚟都就快封城
我嗰間吉咗
你個frd嗰間啲同事有福了
走唔甩啦,最怕佢趕工亂咁嚟
都真係驗左好撚多
三個月嚟香港做咗9萬個檢驗

不過除返每日都係得1000
初步確診32
Hk+ 32
就算佢地唔係藍, 唔係自私照走出街
但佢地搞到醫院爆, 都係咪仆街?
蘋果啲消息真係無日準
你點樣計到三個月
唔係一月廿零號先開始驗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞