【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
有地方話美國會Confirm中國數據極大可能造假
係咪真
基本上只要你係抗疫方面上有做到d嘢,你嘅民意就會升,咁所以777連咁嘅黃金機會都把握唔到真係
卡拉ok同麻雀館真係柒到喊
回力鏢快到
都係嗰句啦
封關、回流人士隔離做得好就唔駛侵害私人產權
有理由相信佢想打沉真.香港人中產
澳媒:「發哨人」艾芬失聯

點解好似冇人提呢單嘢
鄰國係咪4月1號先開始計無徵狀患者?
仲有個美容院
咩事?
艾芬係中國八個「發哨人」之一(另一個係李文亮,有澳媒話佢29號之後就冇update個微博,疑似失聯
https://news.artnet.com/art-world/ren-zhiqiang-missing-chinese-critic-artist-1820964/amp-page

A Chinese Millionaire and Prominent Gadfly of the Communist Party Has Vanished After Staging an Art Performance Criticizing Xi Jinping

仲有呢單嘢都冇咩人提

如果紅到一兩個明星係亞洲到出名先算叫上左位
以韓國為例,好多人唔睇韓劇都知邊個係宋慧喬,李英愛咁
你問100個90後香港人都未必有1個識得一個泰國演員
我見識少,咁多年淨係識Tony Jaa,因為拍過港產片
仲有變性果個寶兒,因為又係拍過港產片
意大利都民望新高時
好正常
全世界應該得我哋香港人屌政府
基本上只要你係抗疫方面上有做到d嘢,你嘅民意就會升,咁所以777連咁嘅黃金機會都把握唔到真係
卡拉ok同麻雀館真係柒到喊
仲有個美容院

D人仲要港共上身咁去美容院果下先得人驚
佢就係唔care民意先搞成今日局面,抗疫都要搞打壓,同反送中燒埋台灣一樣,依家出面無人會話政府做得好,我地就係唔信政府先得維持呢條數
外國人思想係口罩係防止傳染俾人,而唔係防止俾人傳染
其實又唔可以話佢地錯得哂
因為你無事無幹都唔會無啦啦戴口罩啦
柒婆最仆街係香港民間抗疫既付出,最後成功左會當係佢既功勞。
confirm到又點,真係秋後算帳先有用
佢剩係識恰巴勒斯坦,見到中蟈同俄羅斯(中蟈更甚)就唔敢出聲
香港爆左,港共同埋777會賴美國同賴歐盟同賴意大利
但佢地忽然左支蟈武漢肺炎呢種新病毒,支蟈武漢肺炎新病毒既出玩,打破曬人類有史以來既病毒常識,打破曬以往人類既防疫同抗疫mode
CNN
其實我一路都覺得係無口罩逼使佢地keep住講洗手而唔提口罩重要性
根本好撚簡單邏輯
飛沫傳播同氣霧都係傳播途徑
事鳩但戴樣野喺個口鼻已經可以阻止大部份傳播既媒體
武漢肺炎可以喺潛伏期就傳播到人,傳播力又咁強
根本冇口罩(不論布或外科口罩)係冇可能阻截病毒傳播
等有病徵先戴口罩太遲啦,個帶菌者已經可以傳播咗十個八個人
外國人思想係口罩係防止傳染俾人,而唔係防止俾人傳染
其實又唔可以話佢地錯得哂
因為你無事無幹都唔會無啦啦戴口罩啦
但佢地忽然左支蟈武漢肺炎呢種新病毒,支蟈武漢肺炎新病毒既出現,打破曬人類有史以來既病毒常識,打破曬以往人類歷史上既防疫同抗疫mode
純屬個人意見: 亞洲黎講, 我覺得泰國廣告同設計(唔係好傳統泰國果種), 電視劇,電影屬於明日之星. 日本韓國top tier嘅話, 佢有力爭second tier.
佢地未瀨過SARS點會知驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞