【中国武漢肺炎-無了期】全球疫情討論區05

5001 回覆
45 Like 3 Dislike
CNN反侵最前線啫
未到共媒level
講緊香港掛
韓國其實而家有無封城?
日日都keep住9X新增,好似成兩個禮拜
見到你講呢啲野就知咩立埸啦
得啦好行唔送
近的國家卻看不到
美國玩撚完
佢開心就緊架喇…但未癲到叫美國肺炎既

好彩我屌醒佢,唔係佢仲以為美帝死亡率同意大利一樣高(佢係地盤佬,完全唔識計數,只見到好多數字就以為死好多人)

講真,以感染人數計,中國人口係美國4倍有多,到美國埋單知幾多人染病,就估到中國有幾多人中
南韓、意大利都咁講過
因住支那再爆過
武漢肺炎領取了「單日十萬」徽章
每日上升9%-10%感染人數。
按呢個勢1個月度感染人數可達1000萬。
美國+4277 cases, total: 297768
周六日意大利冇數?
第一日睇九指連環 post 咩
唔使睇名睇 comment 都知係佢
美國+4229 cases, total: 297768
....屌原來係咁
我又唔係常客
坡佬真係社區大爆發

SINGAPORE - There were 75 new cases of Covid-19 infections in Singapore as of noon on Saturday (April 4), in the largest single-day spike announced by the Ministry of Health (MOH).

Of the new cases, 69 are local cases with no recent travel history abroad. This brings the total number of cases to 1,189.

Four new coronavirus clusters have also been identified. Three of them are dormitories - Sungei Tengah Lodge, Toh Guan Dormitory and Cochrane Lodge II.
美國+2224 cases, total: 299982
每日10%上升100日內 全球都感染曬
所有有關美國既 post 都會見到佢架啦
留意下啦
東亞 個 重症率 死亡率 都係超低 唔知點解

係無藥醫既情況下 理論上 大家既死亡率 應該差唔多

反推論就係 唔好講意西法英 唔夠檢驗量 ,連美國驗咁多 都仲好多黑數
美國 +36 Total 300,028
美國突破300k
1000萬咁又點?
1000萬 點? 咁咪全球人類滅亡危機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞