前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
全篇文除左 “發左癲的防暴同速龍” 呢幾隻字係屌緊對家
其餘九成文字都係嚴重指控前線,分化和理非同勇武
然後樓主提出既解決方法就係簡單一句 “保持清醒同理智”

對家打幾板,然後打自己人一百大板
咁都唔係分化咁點樣先係分化
心聲呀
你班友阻人做野就唔叫戀權咩
我話你阻人係想滿足自己撈光環
你都嬲啦
呢個鐘數一粒鐘一萬正評 仲要係屌勇武?
Sorry我唔信
其實如果覺得自己唔係樓豬講緊嘅人
你無視就得 唔需要對號入座
保持你依家咁就可以
只係小部分有以上狀態嘅人要keep awareness 咁解

巴打辛苦哂 一齊行落去!
真係想屌醒樓豬
如果做前線咁好玩
你唔撚出黎做前線?

淨識係到開post屌人
你估而家打機咩
拉撚到 除時5-10年架
撚樣
義士們 我係擔心多過遣責
樓主關心前線關心到訓撚左
我代佢say sorry
大家冷靜討論,冇分化意味
good example 打大板都算 仲要夾埋啲冇憑冇證嘅例子嚟打
我無話唔應該冷靜 嚴格黎講 我覺得咩人都要冷靜
我只係想解釋依家個情況佢地未必做到 而我會體諒咁解
同埋 我回應緊樓主係話勇武因為享受權力 路西法效應而濫用武力
我就只係覺得武力係回應緊對方既過份武力 依點上面唔係唔冷靜

做到一定盡做 做唔到我自己會明白 亦都覺得需要從旁善意提醒
只係同時覺得大家對前線既要求都唔好太苛刻
佢地已經抽乾緊自己既靈魂
有時去到絕處就只剩下最後既信念: 擊潰對手
如果佢地係思前想後既人 未必會為香港付出咁大
依個係佢地優點 亦係唔擅長既地方
收到,絕對唔係,但呢篇嘢超有問題,乜撚嘢享受榮耀享有特權?
分化魔鬼在細節
唔好睇少群眾力量
單憑咁鬼既正評數點解唔花啲時間睇下講咩 去接納意見?
有意見 ≠ 三毛/帶風向
大家雖然係同一個立場,但係大家都有各自支持/唔認同嘅表達方法
如果唔認同就屌人嘅話同一言堂嘅極權有咩分別?
你可以話係現場真係好難好理智咁處理
但至少係面對網上既言論意見上,比返d理性好冇?
發夢嘅朋友有機會都可以勸喻一下周圍嘅人

另外其實係e個年代真係好難去阻止相同片嘅流出同傳播
見到旁邊有人影咪提醒下同問下可唔可以del返,唔需要咁大火氣見人拎起手機就屌人
今日夢到有位人邊行邊播片,然後拎起電話放係耳邊到聽聲都比人屌

利申有發開夢,好少回post但覺得e樣野一定要講
有冇諗過呢個世界除咗勇武
仲有班叫和理非
而和理非好多時都佔大多數
其實唔只一個post嘅人覺得前線要檢討,係咪應該考慮下大家嘅意見?不過大家語氣就唔洗咁重嘅,前線我係真心respect,但係方向請你地再諗諗,會有改善嘅空間嘅我相信。講到尾大家都係想件事好姐
多謝你幫我confirmed 係五毛post
冷靜唔代表和理非
幾年前本士派又係咁樣俾人屌
之後依幾年無晒前線 直到今次
無勇武 你估你和理非會好過?

正評樓主個d你自己諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞