前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
做多啲文宣叫人唔好影相,同有人影相時大家幫手勸阻
咁樣得唔得?
推呀
唔好成為自己最憎嘅人
前線就算掟核彈都唔割蓆
有則改之 無則加冕
好起網有一日可以同大家喺煲底
望住好返嘅香港
唔好變成大家都曾經討厭嘅黑警
前線加油
光復香港 時代革命
樓主寫得好好
唔想見到勇武義士因為同怪物戰鬥,結果變成怪物
幫手推
推 !權力令人腐敗!
上帝要你滅亡,必先要你瘋狂!

請大家保持理性
真心感激前線手足咁努力
無限體力咁四圍去做左咁多
我雖然係一個中年和理非
絕對無打算割蓆
但真心每次見到有人被捉係好心痛

我仍然相信好多人企你地呢邊
每區都有街坊落黎屌狗就知仍然好多人支持前線
希望你地都珍惜我地支持
我地絕對係同一條船上
睇得出大家都好憎班狗
我都係
但其實經常狗對持其實冇意思
一來人地做乜都合法有政府攬,二來武力始終比唔上
如果每次喺班狗清場個下就散,咁樣對我地冇損失,又唔洗受傷又唔洗比人拉,班狗又谷住度氣冇得拉人,咁樣嘅游擊對我地冇大影響
但就係有部分人太戀戰,好想反圍甚至打狗,我明白,一日兩日可以,但經常咁玩其實會失焦。
大家好似想圍住/捉落單狗出氣多過真係逼政府出聲
所以真係要對準槍頭、對準林鄭政府
日後再慢慢清算班狗
請所有手足呢個時刻保刻冷靜
咁先係天琦封信既真義
好多前線都有勇有謀
好叻仔叻女
保持冷靜理性嘅心!
永遠支持你
有少少野想講
發夢係北角行返去銅鑼灣果陣
當見到有人影相會叫佢地收手機
我地一向都係先禮後兵 唔想造成太多反感
但我留意到個別示威者係單純用粗口指罵途人
甚至係針對人地既衣著/外貌去做出侮辱
頭先有一對遊客係對面馬路影相
我地已經叫咗佢收手機 但有啲示威者係叫佢:咁醜樣就咪出街啦 縮返入屋企啦
我覺得呢一點要留意少少 其他都無乜可以挑剔
雖然覺得發夢港島好似純鳩行同埋搵福建佬
不要被仇恨支配自己,在危難當中,仍要時刻保持警覺與思考
唔撚明今時今日仲有人影相真係極on 9
推爆
你地俾人講兩講就發晒癲,做到過晒火
人地要警察局日日開記招係點解?就係睇死你班人EQ底一定發晒癲,日日同大眾做紀錄義士做過d乜野再光明正大清算
人地話我地暴徒,我地唔係 ,但係你睇下而家,係未想俾人落實做真暴徒?
而家 敵進我退,我覺得要全民休息下,clean your mind first ,等佢日日個記招無野講都好
大家唔岩聽都好,唔好屌先,先聆聽別人的意見,唔好個人中心自己覺得係點就點,唔好人地話開打就打,咁係無進步,大家俾惱心沖昏頭腦,唔該大家 冷靜下睇下自己做緊乜
運動去到今日,仍然尊重前缐決定
我地唔喺前線,唔會明嗰種壓力
今日又白衣人重現,又有刀手!
不過已經到咗關鍵時刻,大家都要冷靜少少

尋日有巴打講得非常之好
Respect all, fear none!
拎住勇武光環求飛機
推呀
冷靜
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞