前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
深藍荃灣需要文宣!!!
https://lih.kg/1417855
唔係要屌前線
只係提一提所有人

「不要被仇恨支配自己,在危難當中,仍要時刻保持警覺與思考。」 梁天琦

永不割蓆 齊上齊落
有d前線勇武上腦 成日前線開會都唔會理人講得合唔合理 唔啱聽就屌
就講頭先屯門討論去唔去天水圍支援
有個揸咪嘅手足分析緊天水圍仲安唔安全 應唔應該叫人去 好有禮貌
然後d勇武上腦嘅就開始屌 得個勇字 感情用事 完全無腦
對住d路人又係 懷疑條友係狗 都仲未證實到 就扯撚住人又攞電筒照9人 圍住人嚟屌
理性少少啦 證實到佢真係狗 佢都走唔撚到架啦 未證實就當人係犯咁 cls
仲有路人影相 你一係包實d自己 一係開遮 一嚟又laser又屌人老母想點
有唔對路就要提出
和理非有保護前線既作用 唔好咁硬頸 口號嗌咩唔重要
記住最初目的係咩 比對家分化成功就冇架啦

記唔記得天琦講過要冷靜同埋說服更多人支持?

行動唔一定集會遊行後做 又唔需要一定連登號召 次次咁樣對家好容易準備
好似今日咁 係遍地開花但各區警署狗仔隨時standby係冷氣房都係以逸待勞 頭先將軍澳中哂伏

義士可隨時隨地搞活動 一有消息 我都相信一定好快有人增援
呢排d警察哥哥咁大壓力 等佢地放工放假同佢賀生日幫佢地減減壓又得 等佢地唔洗情緒爆煲嘛

記住群眾智慧係令呢個運動走左兩個月既主因
唔好屌和理非冇用 和理非係可以掩護前線
唔好屌冷氣軍師 冷氣軍師係可多視角睇即時情況

唔同角度睇既野唔同
前線爭取左咁耐一樣都會失落同好嬲
兩個月不斷既衝擊 政權都仲未跪低
係時候冷靜落黎諗下點做
對住大boss 唔能夠硬碰呀
打怪獸既時候唔好令自己都變左怪獸
好佩服咁多位前線義士抗爭個決心
但真係唔想前線咁多位手足被仇恨沖昏頭腦,被憤怒支配自己。
尼采咁樣講過:「與怪物戰鬥的人,要小心自己不要變成怪物。」
我哋絕對唔可以變到好似黑警咁樣。

無論點都好,我哋都不割席。
好想香港人無論勇武定和理非都可以有理智有智慧咁抗爭,唔好再送頭,唔好再俾林鄭分化,搞到群眾鬥群眾,大家一致槍口對外
理智
辛苦晒大家

不過都希望大家要冷靜行動

自我搫省先係前進嘅方向
真心同意
宜家反而似趕走班和理非
咁都唔撚係割 明明之前講到出核彈都唔撚割 依加到真係用火嚟 割得快撚過班狗官
唔明點解啲人負皮你
你講得啱呀,享受權力喎勇武哪來的權力
我就係幫前線先想提醒佢地
sor 呢期真係嬲到仆街
成年人
对不起按错負評
冇遇過啲咁嘅人喎想撚狗有咩問題先
其實上過前線就知,好易俾憤怒同熱血沖昏頭腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞