前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
只係想提醒大家一樣野
依家林鄭仲未收皮 政府仲未收皮

前線有咩做得唔好 大家開心見誠係依個post講曬出黎
有問題要改善 但真係唔好割席
如果林鄭有上連登 佢見到依個post真係會開心到訓唔著 等左兩個月你地終於有機會分化
明知前線精神壓力大
樓主d point仲要講到前線好enjoy 自己既權力
就算我唔係前線都睇到有少少炆
屯門有人刻意追住路軌上面嘅輕鐵職員射
手足開聲嗌過好多次 都仲係繼續
根本好多人唔肯聽意見,之前好心講句話放火會終身,又係比人屌到傻
你收皮啦前線為你擋子彈
你插前線一刀
有咩改善照直講
乜撚嘢黑警
利申:後勤勇武 唔係前線
佢地咁樣畀人鬧我真係好撚心痛
權力腐化人心理智,唔好好克制暴力衝動,總有一日會變成同路人嘅敵人。

一個月前我係一個post見過一句野,當你凝望深淵時,深淵都在注視你。好多人都忘記初衷變成自己一開始最鄙視嘅人。

係依個月我體會到當睇住敵人受痛苦、俾人打,自己會興奮到面同耳仔都紅埋手又震,就反思到原來唔克制暴力、用最低武力,就會淪為以前原始人一樣,離文明民主自由社會越來越遠。

Sorry1999
已經4087
35 minutes, 4089 正皮
繼續監視依個post
推。唔好失重心
一齊進步 民主就係一個地方有一百種唔同既聲音都可以和平共處
知道好難避免
我相信樓主只係希望提醒返大家
要時刻保持冷靜
每個人都願意冷靜落黎
哪怕前線有鬼 都更容易察覺 拆解困局
612後點解大家都會支持我地,就係因為on9黑警助攻亂打人,大家要休息下轉個模式文鬥唔好令中立既人轉軚變藍營
你又咪分化緊前線同其他示威者
前線義士被黑警㩒住嚟打同拉
你會唔會傻到用10年8年換果一下嘅權力
再唔識反省市民點幫你哋呀
影相其實無可避免
路人都無可能全部理解/同意我們
由於遊行/示威不再集中係港島,遍地開花
好多街坊都係第一次見到錦多黑衣人佔路
八卦影相在所難免
我們不應該太習慣同溫層,覺得一樣野係「理所當然」
這種想法會令我們鑽入牛角尖,千萬要小心
唔好咁講嘢先 冷靜 前線真係冒好大險
但中線都有支持 冷氣軍師有畀路線走 文宣
後排有換衫接放學
缺一不可 自己人講嘢唔好動火
Push
以理服人黎講, 網上無人聽, 咁你未直接落場講囉?
理性討論 希望大家可以好好諗下
真係需要保持理性

無論如何都不割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞