前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
根本就係同種票一樣
拿我就唔知樓主係鬼定乜啦,就當佢係同路人先。
呢篇野我自己解讀會係賽後檢討,雖然指控確實嚴重,亦都會令前線難堪,但我相信有一部分附和嘅人(不包括五毛)都係想前線理性啲(例如:唔好一有人影就屌左先,唔好戀戰等)。我知道佢地好辛苦,但為左抗爭落去,不如嘗試聽下一啲同路人嘅睇法?或者冷靜落黎諗下呢幾日嘅行動會唔會有俾仇恨沖昏頭腦嘅時候?
無論如何
放核彈都唔割
係一場冇大台嘅運動 唯一一樣需要做嘅就係不斷思考
前線唔係神台 但絕對係我地手足
呢班手足有時語氣會重左 但佢地絕對冇逼你做乜做物 佢地永遠都會叫你自己決定
同埋有一樣野要講嘅係 我甚少見到前線屌人影相同用laser照人 唔好咩都話前線做哂
Anyway 人人都要be water be humble
兄弟爬山 不分化 不割蓆 不指責 不篤灰
唔明依啲人點解有權利去拒絕善意嘅提醒 獨行獨斷成個action
其實而家係平行時空唔覺得會佢地會聽

1. 一係去前線幫手下火。今日係片見到有人咁做。如果唔係沙田揸斧個阿伯/北角個工會打死左人啦。

2. 跟住繼續focus 不合作行動,文宣唔好俾佢停。
push
push
得罪講句 用坐監流血嚟換取虛榮心
咁不如你哋企上前試下啦
你班和理非要求緊前線個個十全十美啊

我屌鳩曬你班連登和理非老母啊
https://lih.kg/1416372
個post上到熱門 曝光率高自然多評論
況且比你打個5折去計 都係正多過負好多 有時需要接受現實
咁樣同啲廢老舊時將啲不可思議既野用有鬼去做解釋 黎令自己麻木有咩分別
無得咁講,入面咁多狗瘋狂出催淚彈,做多少少野真係覺得無可厚非
push
想知班非政治迷市民幾時開始厭倦,到時人地兩邊都唔幫,淨係想回復到以前咁,到時場運動就完結
冷靜!
不過要屌鳩呢個post, 太撚鬼!
無人要分化
只係既然我地勇武都可以叫和理非企前d 等埋前線一齊走
咁 和理非係咪都可以叫勇武有禮貌d呢?
認真覺得樓主講得好中肯
係時候要反省下
話說今日家母
晚黑見班黑警打到黎太子
就落街 攞手機惗住影比啲親戚睇話危險
唔好落街 點知唔知邊位勇武義士
係家母後面一嘢打跌家母部電話
仲用粗口鬧家母 家母當然以粗口反擊
仲比勇武義士話家母用粗口鬧人
你話諷唔諷刺
家母之後話返比我知
我嬲撚到震
小弟係前線食煙 換黎就係咁樣
真係心都淡埋

本身家母都比小弟勸到淺黃
依家前功盡棄

所以唔該咁多位勇武義士 反省下
係咪真係黑警同普通市民唔撚識分
前線肯定有人見到會灰左
成10000人認同呢個post
溫水煮蛙講得冇錯
前線做完condom
而家做埋速龍
push
今日我都係喺沙田發夢
見到有一對手足搵咗個垃圾桶放左啲磚喺度,
本來以為佢哋諗住到時防守用,
但係突然之間後邊有個巴打行上前,
就只是大家唔應該將啲磚留喺度,或者攻擊警察,叫大家將啲磚掉喺鐵欄前邊即係防守線前,
我見到都有10幾個人喺度一齊傾,我同幾個朋友喺隔離聽住,最後佢哋真係將啲磚掉去前面

係佢哋完成左之後,因為我唔太明白成個原因,我過去問仲喺度嘅手足,佢哋話頭先嗰位巴打話啲磚可以減慢啲警察過嚟。。。
但係其實啲磚又真係會做到咩,仲要兩邊都有路可以走到,最後我哋決定拎返啲轉系防線後邊排成一排
嗰啲手足話其實佢哋有反對過,但係其他人冇出聲

其實我係想講,前線有時候精神可能好崩緊,未必睇得太清諗得好完善,隔離既大家如果可以就盡量幫下佢哋啦

9up完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞