前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
呢個去個人化始終都係危險既
千其唔好變成你最討厭既人
唔係想割 但我地唔係狗唔好比仇恨沖昏頭腦
大家諗清楚自己做緊咩
今日唔係end game

我地唔係狗 唔係人地做咩我地就要做番轉頭
權力使人腐化,一句不割席,縱容到是非不分,有d行為同白衫人根本無分別,以暴易暴,放火毆打,相信咁發展落去,好快會有搶劫呢d罪案出現
成年人
原因因為個個都"義士"上身,若身边有鬼刻意整死警察,这場运动便前功盡廢了。运动並非磨爛蓆而係要時常更換策略,醒吧各弟兄
大家幫手監視佢個正皮之快,
一定完全唔合理
利申左先:前線玩核彈都不割蓆!

基本上每一場運動都有參與
每一次都見到有大大小小同路人既爭執
有啲藍絲廢老想搞事攞尾彩屌下我地
其實可以用道理/一句「咁你想點?」就完左佢
但見到手足由一開始就解釋,去到而家挺起個身挨埋去就問「過黎隻揪啊?」,之後其他手足一呼百應,藍絲通常都敗走,但咁做對我地形象真係好咩?
今日係北角一出地鐵站,有架車沖去人群,明白大家好嬲,個司機都真係on99想車死人咁款,但有冇必要追住佢打佢架車?咁樣做對手足自己黎講都好危險圍住佢唔俾佢走逼佢理論咪算
好想講,與其我地做啲對唔準政權既事又得唔到民心既事,不如less is more,禮貌啲,唔好俾仇恨沖昏頭腦。

不過都要讚下今日手足有禮貌左好多
agger 對街坊要有禮貌
睇下黃大仙街坊幫左我地幾多
義士們辛苦你地,都好希望你地可以時刻冷靜,唔好有受傷!大家只係冷靜分析事件,唔係屌!原諒我廢,只係出去遊行。返到屋企,我每晚都睇住新聞個心勁難過訓唔著就係希望你地全部都可以安全返屋企,我明白你地既憤怒,我都好憤怒,但請記得be water。
大家同黑警最唔同既就係識反省同有良知呀!
唔好自甘墮落
黑社會同狗就唔洗理 直接黎 但係街坊呀 反對既聲音就希望可以冷靜小小姐 唔洗野野屌人老母既
唔係講笑 我見過拒絕被幫助(唔係咩緊急情況,純粹氣氛開始緊張)都俾人屌老母
雖然我聽得出係關心 不過真係唔好聽
你搞清楚先啦 雙方從來都唔係對等武力

如果示威者係拎緊火箭炮 機關槍 警方得枝警棍你講既野就成立

我地冇指揮官 冇接受訓練 冇武器 冇防暴裝備
對方係訓練精良 有致命武器 殺人唔眨眼 犯法都冇事

仲叫示威者要循守仁義道德 考慮埋警方既難處
用呢個方式抗爭 抗爭多一百年都冇用

唯一戰勝既方法只有比對方更血腥 更邪惡 更凶殘
push
收嗲啦p牌仔 一日有底線 一日唔會有結果
個啲唔企出黎既人 根本就係敵人 屌咪屌囉
真心可以睇下惗下

但利申:永不割席
38 minutes, 4515 正皮
繼續監視依個post
但不割蓆!
我認為大部份前線都仲hold 到情緒。
只係時刻警剔自己,唔係一件壞事。
Be water. Be humble.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞