前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
樓主屌你老母啦
妖魔化前線
又想扣我帽子話我唔冷靜 一路都係到議事輪事
見到有咁多正評,多謝大家。我要澄清返我個comment並唔係指責或批評勇武,我都成日發夢試過亢奮,但要理解呢個係一種生理反應。所以當發夢開會的時候,希望係呼籲各位前線人員,暫時壓下那種亢奮,冷靜地做出決定後再一波爆出去。並且時刻保持自己的理性分析,不要人云亦云。

敬最英勇的前線

光復香港,時代革命
叫人諗嘢又分化
冇割蓆諗法

純粹想前線知道,唔好俾盲目英雄主義,為港捐軀死而後已個種諗法蒙蔽雙眼。成功有好多種方法,唔一定要劍走偏鋒。

無論你地做乜,我地全力支持,只求大家有商有量,問心個句大家都係為香港好姐。
我時常提醒自己:政治的工作不只是要令支持自己的人繼續支持自己,而更是要令不支持自己的人轉為支持自己,改變想法,認同自己的方向。

如是者,假如我們希望社會能夠寬容地看待被論定為「暴動」的「暴徒」,理解這些無聲者的訴求,接納這些無權者的諫言,我想,我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?
呢個時候 好似講一句公道說話
都會俾人話五毛 帶風向
指責示威者 篤灰 企係道德高地

今晚多咗人討論
其實唔係好多三五毛出咗嚟
而係大家其實一直都有咁嘅諗法唔敢講
有人帶頭講先有人和應

我地要記得
若然有一天我哋成功爭取到政制民主
但係社會民主倒退 係好恐怖
我地中學學既freedom of speech, freedom of political rights and stance 反而無左
有一班人 明明有野想講
但一講就俾人話到唔敢發聲
又係唔係我地想見到既局面?
1. 影相唔洗屌,勸咗唔好影先,繼續影就學警犬用電筒照佢部機
2. 面對反對聲音,如果對方係想傾咁就傾啦,如果係齋屌就咪撚理佢,佢郁手就還手
3. 獨立思考唔該,多角度思考,凡事有好有壞

點解和理非一直都堅持到? 因為佢地長期都係最佳狀態,單純咁維持自我
我覺得有道理。
唔好比自己太大壓力
比起好多人你地已經付出左好多
量力而為就好
發過幾次夢,始終覺得需要和理非一陣。依家為打而打,成日死守以致手足比人拉。趁今日過左希望大家真係可以商量下未來策略,下次可以齊上齊落。
迷戀權力呢種指控好嚴重
至少我覺得,你如果真係咁諗
下次落到現場你親自同部分義士講
起碼唔需要放上嚟好似公審咁

我嘅意見係,如果前線真係神經過敏
我會選擇喺佢地之間幫手
遇上有人影相我會主動行去勸導
遇到有人搞事我都會分開佢地
目的係要前線專心對付警黑

佢地喺前面打真係好辛苦
你仲要苛求佢地對住普通人要be humble
大佬一個人嘅情緒點會調節得嚟
講時講義士們絕對需要心靈上嘅依靠
你無啦啦咁大頂帽子扣落嚟話戀上權力
我覺得真係好唔公平
你話係就係?
發夢夢到係wts反攻前線手足
職業只係反投龍蛋
對住手足做既野一路都抱住不割席既心態
但希望兄弟姊妹都能夠保持清醒
比如今日宿舍裡面的確係有其他唔相關既人
有呢一點我覺得手足就要避免禍及無辜
保持理智 做啱既事
如果各位重信梁天琦嘅
小心唔好比仇恨蠶食
唔係要支持自己嘅更加支持,而係令唔支持嘅變得支持你
時刻保持理智
樓主講部分前線姐
有成八千幾都鬼?
Push
發夢黃大仙一定食得多過90粒 有冇資格討論?
先禮後兵岩啊
叫極唔聽 先大大力屌落去都未遲
Agger
講得好岩
好想不割席不篤灰
但我有時在場
見到都覺得其實係咪過份左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞