前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
我自
好似同史丹福監獄實驗有d相似
自省唔好成為自己討厭嘅嗰種人
一定要推!
首先勇武義士點樣享受權力?我唔明
第二荃灣黑社會單野 北角福建幫單野
都係勇武兄弟抗爭 呢d又點睇
唔好講咩放火啊 講粗口 唔好
黑警呢幾個月既行為 已經黐撚曬線
香港既勇武係最低lv 如果咁都接受唔到
講咩抗爭 乖乖地咁做支那人
唔好係到講到自己好中立咁
兄弟爬山 各自努力明唔明
睇多次天琦封信
發夢上過前線,發夢去開過會,有d手足係上左腦只係想瘋狂打,我希望呢d手足可以冷靜返,唔好比武力沖昏頭腦,否則我地會變左好似黑警一樣。真心咁講,有時聽到某些手足好興奮咁討論打邊打邊,我個心係會好涼,希望手足明白,你唔係自己一個去,你的決定代表緊可能有幾百個人跟住你,你係要對佢地負責任。

唔好變警犬思維
Pish
只係和理非自己同前線脫左節囉
前線們,香港唔係淨係得連登。
https://lih.kg/dxienS
我要利申返先
核彈都不割
但核彈唔係用黎對付市民呀
係對付政權呀
冷靜少少 用返相對武力
今日真係唔係好明點解油麻地個師奶仔比人箍頸
有無巴打見到晒發生咩事?
42 minutes, 4634 正皮 -->4740 ---->4862
繼續監視依個post
正皮之多不合理
觀察到自從依場活動開始大家都無乜屌吾系甘牙
好彩 睇黎5p字始終都係connect唔到
依家先知?
利申左先:前線玩核彈都不割蓆!

基本上每一場運動都有參與
每一次都見到有大大小小同路人既爭執
有啲藍絲廢老想搞事攞尾彩屌下我地
其實可以用道理/一句「咁你想點?」就完左佢
但見到手足由一開始就解釋,去到而家挺起個身挨埋去就問「過黎隻揪啊?」,之後其他手足一呼百應,藍絲通常都敗走,但咁做對我地形象真係好咩?
今日係北角一出地鐵站,有架車沖去人群,明白大家好嬲,個司機都真係on99想車死人咁款,但有冇必要追住佢打佢架車?咁樣做對手足自己黎講都好危險圍住佢唔俾佢走逼佢理論咪算
好想講,與其我地做啲對唔準政權既事又得唔到民心既事,不如less is more,禮貌啲,唔好俾仇恨沖昏頭腦。不過都要讚下今日手足有禮貌左好多

重點
中曬point
你地諗下前線比人打足兩個月先玩火魔法
如果覺得出去抗爭好有權力好玩,會唔會忍到兩個月?
到底有咩榮譽感 我真係r撚曬頭 個啲榮譽感要用食煙食子彈坐監去換 師兄你上前線啦不如 我搵幾百人幫你拍爆個手掌佢 你同我行到最前好唔好
不割席 只進諫
討論下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞