前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
提一句心理健康姐,又唔洗冷氣軍師既
相信樓主都係想大家會反思 我地係會用腦
但依狗班狗武力升曬級 下下對頭射 唔用火阻佢地推進可以點 你上前幫大家擋子彈?
大部分前線都好好人,最有義氣,最唔會掉低同伴就係呢班人
但有啲真係好激動,好衝動,有時未搞清楚就圍人,屌人
有唔同意見唔一定係割,所以先要討論
啱,作為前線都有嘢講,要無時無刻警惕着自己,我哋之所以同班狗唔同,係因為我哋有底線,我哋有好清晰嘅五大訴求,要毋忘初衷,we fight by our code of conduct, that’s how we differ from our enemies.
612叫緊 唔好影相呀唔該
今日叫 屌你咪影相

我知經歷咁耐好辛苦 每次同好多唔同人講
但希望各位義士記得 無和理非不割就頂唔到去721叫醒其他人

求下各位義士聽我地講
反對嘅一個都多 支持係一個都不能少
走得太前 後面會跟唔到

五大訴求
一個不能少
只係想大家諗多d...
非常認同
請記得六七暴動前車之鑒
前線們,香港唔係淨係得連登。
https://lih.kg/1416690
保持清醒理智
勿忘初衷 be humble
我反然覺得出得post叫人冷靜係真心交換戰略
打仗唔可以個人中心 要聽下其他人意見 再自己決定

我係講對狗單野 唔係對黑社會
我地俾林鄭講兩講就發晒癲,做到過晒火
人地要警察局日日開記招係點解?就係睇死你班人EQ底一定發晒癲,日日同大眾做紀錄義士做過d乜野再光明正大清算
人地話我地暴徒,我地唔係 ,但係你睇下而家,係未想俾人落實做真暴徒?
而家 敵進我退,我覺得要全民休息下,clean your mind first ,等佢日日個記招無野講都好
大家唔岩聽都好,唔好屌先,先聆聽別人的意見,唔好個人中心自己覺得係點就點,唔好人地話開打就打,咁係無進步,大家俾惱心沖昏頭腦,唔該大家 冷靜下睇下自己做緊乜

重申 唔係責怪
係想大家諗野睇野全面d先
唔好衝動,然後自己做決定做乜
我尊重每個人意見
討論還討論
唔好謾罵
樓主你啲所見所聞似係上網睇左睇右睇返嚟,我唔係勇武,但發夢見到前線勇武仲係好有禮貌對待街訪,對方唔出手我哋無主動挑釁過

#三毛狗bye
唔好話享受權力
有壓力 會衝動 好正常
真係要冷靜
呢種打住「忠言逆耳」四隻字就將前線亂spin成路西法效應嘅post,呢幾日都好多好多仲要咁多人正皮

再講白啲,呢啲其實唔係叫勸諫,只係以勸諫為名嘅另類抹黑。等同於四點鐘許sir嘅溫水煮蛙,慢慢滲一種前線係魔鬼嘅形象。

預咗畀人話我上綱上線,但大家真係要小心被帶風向,保持獨立思考唔該。
收撚皮啦
唔好屈前線啦
佢地唔好樓主講到咁
唔好再係到罵戰

分分鐘係分化撚係到帶風向
請大家諗清楚、分析清楚先討論

之前已經有好多中計黨、出老解黨係到散播流言

記住大家目標一致

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞