前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
梁天琦: 不要被仇恨支配自己

政治的工作不只是要令支持自己的人繼續支持自己,而更是要令不支持自己的人轉為支持自己,改變想法,認同自己的方向。
愈衝動愈嬲
愈 要 冷 靜
前線義士要提防呢樣
簡單到底 叫前線語氣好啲咪算囉 又話咩撚野沉迷權力 沉你老母咩 邊撚個想做前線呀大佬 咁佢地承受嘅風險最大 你比人影到相就冇事 佢地比人影到相分分鐘坐10碌呀屌你老母 咁sensitive左少少都好撚正常 仲要吹撚到沉迷權力 如果我係義士 見到咁嘅垃圾post 我真係唔撚再出嚟 你地自己玩飽佢
屌你老母on9樓主 有種自己上前線
be water be humble
享受權力真
D勇武好似企左係道德高地咁有權周圍屌咁
大家亦勿忘初心

我們都沒忘記「不割𥱊、兄弟爬山」
死諫respect
好可疑
agger
今日發夢去左拜黃大仙
無上前線 只係幫手傳下物資 唔覺得有呢個氣氛出現
但之後個夢境去左藍田 夢到有手足block左路之後
啲人叫散 因為有好多哨兵比資料 分別樂華 觀塘apm都有狗 而前面就係觀塘狗屋
一圍攻就會捉晒 然後聽到有一班勇武大約10個人左右係到屌9另一班勇武
勇武:屌 圍狗屋佢地又話驚 我真係唔明點解未見到狗車就話要散

勇武派們 我地從來不篤灰 不分化
亦都尊重你地真。前線既決定
但有時真係要理性啲思考
到底人數夠唔夠去做你要做既野
圍狗屋只有10多個人 夠做?
要見到狗車係正你面前先走?你兩隻腳夠啲狗四隻腳跑得快?
真係唔好戀戰 做到目的就撒退 be water
唔係叫你地唔好做勇武派 而係要做有理智既勇武派
最後
不分化 不篤灰 不割蓆
五大訴求 缺一不可
好難聽但有道理
Well said push
樓主好鬼!仲咁多人正皮!唔見你去做勇武!
希望大家可以冷靜啲

“與惡魔對抗的時候要小心成爲惡魔”
雖然話唔割蓆 但我係同意樓主所講
希望前線唸清楚你係想贏左場運動定贏左場交
如果只係後者 比你發洩完爽完但輸左場運動
對唔對得住死左既烈士?
冇民意無目的既運動係唔會成功
如果我地勸唔掂你地 我地都有責任
咁要輸就一齊輸啦 請好好唸清楚
不割!
唔係鬧 係真係想佢地諗清楚自己做緊咩
朋友今日夢到個師奶仔比手足從後箍頸
又比一大班手足又扯又踢
箍頸真係會窒息架
勇武得黎可唔可以用返相應武力呀
人地師奶仔都係手無寸鐵

對準政權好無呀?我地唔係要市民對市民呀
又一個大愛和理非
宜家拎緊自己前途黎幫香港
你仲要去諗下點樣和理非?
見到黑社會打人
又衝出黎話唔好再打
人地出埋刀手斬自己人啦
究竟你仲想活係自己嘅完美世界幾耐呀?

我覺得你都要反思一下
你所講嘅係完美世界論
但對方要無賴,你用番呢一套有無用?
可唔可以長期置頂
很同意,特別第2點。

明白大家對於日前在紀律部隊宿舍發生的事很氣憤,我亦不例外,但宿舍不只住警察及其家人,這樣不就牽連了無辜的人嗎?當中可能有支持我們的其他紀律部隊人員和特別值得尊重的消防員,他們實在不應為警察的行為付上任何代價,或要搬遷。

五大訴求才是運動的目標,不要讓憤恨牽着我們的鼻子走。

"You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks." - Winston Churchill
如果唔係到時就有正當理由俾政府一鑊翹起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞