前線勇武義士, 我覺得你地要誠實面對一樣野, 你地係咪開始迷失同享受權力?

5001 回覆
13639 Like 5843 Dislike
我地呢到冇一個係屌前線同割蓆
大家信念一樣點都會支持你地
只係想大家一齊進步變好一齊贏
我地而家每一個都已經係一家人
所以先想大家聽多d聲音
係之後做得更好
有則改之 無則加冕
認同 唔好再互屌了
你講嘅全部都係事實

但係避免唔到

你點知邊個前線係狗扮?

和平示威之所以冇可能成功就係因為警察好容易就可以扮成示威者做岀違背和平嘅行為
前線義士長期發夢緊張其實好難怪佢地 真心要休息降下壓做下其他野平衡下
我都係一個p牌,為左參與前線而特登開一個連登account
然後發覺只要係p牌,你講咩都第一時間比人屌左先...

呢兩個星期成日搞到民居,令721果晚轉黃既人,又開始想轉返藍...大家真係要思考下,係咪真係每一次都要武勇,係咪可以同和理非果班交替進場呢? 再搞民居落去,又會唔會失去和理非既backup呢...
各有各做吧
無錯。前線真係有一堆壓力+恐懼。
所以有部分前線會變得比較敏感,甚至好燥
我覺得好難強迫前線克制,
唯有慢慢宣導Be Humble精神

同埋真係有需要多少少和理非集會(近期只有公務員集會、機場集會)
等淺黃可以放心行、放心去。
次次變成圍狗屋,最後又失手足,又嚇到/消耗街坊
絕非長久之道

一個兩嬲
好易帶動其他人
頭克制
幫推
雖然你帶曬頭盔 話唔係屌前線 但睇嚟係前線被割席嘅先兆 前線們睇路呀
推推推!!
同埋佢地覺得p牌係無發言權
P牌就係on9
再咁自我中心
留名睇佢地無民意
無後援 無文宣 無物資支持
仲可以點贏依場比杖
權你老母

唔知以為勇武每個月有糧出

享受權力??有乜權力呀
宣傳政治主張時,更多地是宣傳驅除韃虜,恢復中華,這樣能煽動民眾反滿情緒,更重要是能最大程度團結各種力
成班圍哂大大聲講野,當自己玩緊ocamp咁...

冷靜少少, 講野唔洗咁大聲ge, 真係嚇親街坊
你鬼鬼祟祟咁放魚絲其實係高招
認同,大家要互相提點。
不割蓆的意思係大家共同承擔責,
唔係唔洗負責任!
如果以不割蓆挾持住運動走向的話,
有時會行錯棋或者會帶往錯誤方向。
希望各位手足行動前想清楚目的,唔好淨係發泄怒氣
當然,我相信大家會互相支持到最後,香港人加油!
大家互相警惕同檢討係好事,希望大家都一齊留意下,未來方向仲要大家一齊行落去
BE HUMBLE
咁就主動上前提一提啦
或者主動啲係路旁舉傘
等啲路人冇咁易影
push
林鄭的算盤

1)十點開記者會,主因是掉國旗落海,不得不表態。所有暴力升級,是因為林鄭從無回應民意五點訴求任何一項,但仍然不知反省,繼續諉過於人,讉責市民。而家市民要你問責落台,但仍一面委屈以苦口婆心姿態說過沒完。

2)目前已經不是送中問題,而是政府管治手法,軍警治港問題,林鄭月娥試圖扭曲為暴力革命,這點大家要提防。日後所有衝突會定性為暴力革命,試圖令和理非市民切割。

3)用經濟危機去恐嚇分化社會,她仍然相信用公關戰來扭轉民意。人所共知,香港GDP倒退已經近四季,主因是中美貿易戰所致。市民消費意欲低,是因為政治問題未解決,而未解決是因為林鄭拒納民意。

4)局勢會持續惡化,因為對警察的憤怒已經蔓延至社區層面,部分警民衝突根本不是由示威者發動。而警察在中共全力支持下只有更加暴力,會大量拘捕示威者由律政司配合盡速以暴動罪起訴。

5)由於林鄭及其政府官員,已經失去領導角色,市民極之不信任政府,所以暴力抗爭才會得到主流支持,無論再開幾多次記者會,每天繼續由不同部門譴責暴力,問題也不會解決。

6)要發起更大規模的罷工,以和理非手段迫政府讓步。
1. 其實每一次都好多人影相,
一開頭個個都好聲好氣叫唔該唔好影,
但後尾啲人都係不斷影。
同埋唔知你有無見過影相嘅人啦,
唔知點解你正常語氣,好聲好氣佢地係會扮聽唔到,企係度繼續影。係要人指撚住佢,講埋佢特徵先會敗走。

2.行動時意見不合打自己友真係無見過,反而成日見到有人出嚟調停。

3. 啲咩燒埋佢地嘅仇恨言論真係分唔到三毛定真前線啦,大家都匿名嘅。

最後我諗啲人屌冷氣軍師最主要原因都好多時提出反對建議嘅人都只係話點點點做唔好,但無嘗試睇出點做會更好。
出面有個post 分析活動點樣進行落去較好嘅方法都好多人撐呀。
好似你呢個post 咁 啲語氣一開頭已經用屌嘅語氣去鬧前線,話佢地唔清醒唔理智,我相信一個好似你所講唔理智嘅人睇到唔會理智咗,出post 屌之前係咪可以諗下點樣表達會更加好?
同埋都係個句 見出面好多post都有人屌人冷氣軍師,個啲人點會係前線,呢啲時間前線點會上到連登。

最後係,有去發過夢都知前線大部分係小朋友,係真係小朋友,你出呢啲post 屌佢地只會令前線灰心,比意見無問題,但個表方式係咪可以好啲,唔係一嚟就屌,比啲有建設性嘅建議佢地對件事先有幫助。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞