推到完場之美國大選選情集中討論區16

5001 回覆
47 Like 10 Dislike
件事彭斯係咪直接認証
MAGA先衝?
仲有彭斯直接request國民警衛軍
彭斯直接認證?
彭斯反水
到最後trump都係拎唔出evidence
宜家都唔係好關侵事啦
純粹有啲失望,最後都係鬥疊馬逼宮
想問係咪連AZ都未cert到?
偽君子 彭斯
墨守成規
唔好再post垃圾探子
結果侵粉估領山莊跟住國民警衛軍同美軍同警察鎮壓
最後阻唔到拜登上場
跟住侵會被左膠政府追討責任
睇嚟Lincoln Wood啲料係堅 佢聖誕前後開始屌彭斯
McConnell wants Senate to return tonight to finish electoral vote count, adviser says https://t.co/bv21sL8DUV

cls
一瞓醒個局勢亂到......
佢同大量gop都準備滅黨之後過dem
宜家唔示忠等幾時
會都好似未開到wo,點拎唔到?
所以話依班人同支共無嘢真係笑話
宵嚴開會 cert完支祖 啱啱好第二朝就解嚴
拎就一早拎左啦
佢地個白頭佬=美國梁耀忠
彭斯先係戰犯梁耀忠
其實彭斯本身可以有權做d咩影響個結果

點解個個屌佢
侵:任何叛亂份子破壞聯邦大樓將會被起訴至少十年監禁
https://lih.kg/2356489
早講左佢哋會玩程序,彭斯係有痛腳被人揸住(以前)今次讀票係2個議長在彭斯讀幾個州後工作人員即刻講總數,而彭斯又不制止做成,在美國好多暗綱講以前彭斯係一個超級壞蛋,佢做乖乖教徒都係最近10幾年
FX168財經報社(北美)訊 周三(1月6日),美國副總統彭斯(Mike Pence)表示,他將拒絕特朗普(Donald Trump)總統的要求,特朗普試圖讓彭斯阻止國會確認拜登(Joe Biden)當選美國下任總統。

彭斯在一封信中表示,他不相信像特朗普聲稱的那樣,副總統有單方面拒絕選舉人團投票給候選人的權力。

就在彭斯開始主持國會參眾兩院聯席會議的幾分鐘前,彭斯戲劇性地與川普分道揚鑣。參眾兩院聯席會議宣布拜登獲勝。

彭斯在一封給“親愛的同事”的長達三頁的信中說:“我經過深思熟慮後得出的判斷是,我支援和捍衛憲法的誓言限制了我聲稱單方面有權決定哪些選舉人票應該計算,哪些不應該計算。”彭斯寫道:“考慮到圍繞今年選舉的爭議,一些人對今年四年一度的傳統寄予厚望,另一些人則對之不屑一顧。”

“有些人認為,作為副總統,我應該能夠單方面接受或拒絕選舉人票。另一些人認為,選舉團的選票不應該在國會聯席會議上受到挑戰。在仔細研究了我們的憲法、法律和曆史之後,我認為這兩種觀點都不正確。”

在彭斯發表聲明的同時,特朗普在白宮外的一個集會上發表了講話,他再次呼籲彭斯撤銷拜登的當選。特朗普在集會上說:“彭斯,我希望你會為了我們的憲法和我們國家的利益挺身而出,如果你不這樣做,我會對你非常失望,我現在就告訴你。”

而參議院多數黨領袖麥康奈爾強烈譴責了共和黨成員試圖推翻拜登的努力。“選民已經發出了聲音,”麥康奈爾在參議院說。“如果我們否決了他們,我們就會永遠破壞我們的共和國。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞