推到完場之美國大選選情集中討論區16

5001 回覆
47 Like 10 Dislike
廢侵力最後的72小時
去國會外露宿一晚
如果香港有得出 我諗同美領嗰次差唔多咁震撼多人
緊張我哋由上年追post到依家!!!
到高潮位
眾議院選緊議長
McCarthy vs. Pelosi
點解無AOC份
你若睇佢以前做參議員,巿長時被人投訴事,好快改觀

佢都係快樂島飛機嘉賓,名單有份
峰迴路轉!
華盛頓區大香港島一倍,現在國會大樓外已好多人,今次我睇行唔到,集會就可以。DC早1一2已霸位

美國傳媒公開一段電話錄音,指總統特朗普向佐治亞州州務卿施壓,要求他改變選舉結果。

美國《華盛頓郵報》公開一段特朗普與佐治亞州州務卿拉芬斯珀格的電話對話錄音,指特朗普在電話中要求拉芬斯珀格「找到」足以令他在佐治亞州翻盤的11780張選票,又暗示如果不按照他的意思做,可能會面臨刑事後果。

拜登的高級顧問回應指,電話錄音是無可辯駁的證據,證明特朗普威嚇以及向同屬共和黨的州政府官員施壓,要求廢除州政府法例,完全曝露了特朗普攻擊美國民主的可恥手段。

特朗普在社交網站證實曾與拉芬斯珀格通電話,但白宮暫時未有回應。
成個選舉2邊嘅人都早已知賽果,投票只係一種形式,不過今次遇啱個唔係政治佬,又太多FANs又做到數字咁水皮,第三世界嘅人睇到都覺太肉酸若共和黨嘅人唔默許邊有可能咁樣做票吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞