推到完場之美國大選選情集中討論區16

5001 回覆
47 Like 10 Dislike
但牌面呀侵係輸9硬
所以華爾街落注都正常
佢哋真係咩都拎得黎賭
其實中美唔會全面反面,兩個國家太多利益關係,就算大豆侵肯同中國反面(實際上佢都係為利益),背後d金主都未必肯。

所以中美貿易戰到最後都係雙方簽協議,大家讓步降低關稅,中國買美國產品等等,唔會攪到返唔到轉頭。

不論大豆侵定拜登,其實都係透過所謂「關稅」、「制裁」去謀取最大利益。
Btw 蓬佩奧之前發推果幾幅相 忽然想到有另一個解法
分別同一Mnuchin Gina Barr 既合照
可能暗示mnuchin之後要離開內閣成員名單
反而pence冇係入面
好可能係佢思考緊最後決定
Pompeo唔想再向佢施壓
隨時係彭斯幫完侵就退出政壇
重有東歐嗰啲
From MeWe:
「聖誕嗰陣係應該有事發生 爆炸案、印刷廠火粥、伊朗總統話攞侵命 係有嘢undergoing 只係一直都話侵嘅行動到底夠唔夠大力先係個critical issue」
啲NGOs
[兩黨共識]美國民主黨啲手法真係同共產黨冇分別
https://lih.kg/2354008
算唔算係好消息?

hehe
另外:
「同埋蕭生屌鳩個啲拎美國示威人數同香港示威人數比較既人 , 香港人示威始終係香港入面,去dc 有啲州去係好遠 唔可以比較」
同時出一樣既野
https://docs.legis.wisconsin.gov/2021/related/proposals/ar3

見佢最後幾句
應該係裁定違憲
之後有法律程序
最重要係開左第一炮
睇下有無其他swing state 跟機
攻到有破口,就陸續有黎
AOC由頭到腳都係八婆樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞