推到完場之美國大選選情集中討論區16

5001 回覆
47 Like 10 Dislike
應該話唔信現有所謂一人一票「民主選舉」
唔通字面上一個一個字話自己敗選
自己走出白宮都當認啦

4年後再來,不過可能共和黨已經分開2個

Trump 可能創造歷史,美國傳統2黨派可能分成3,4個
點都好啦 登贏已經係事實 侵已經無力回天 接受未來唔係你想像中咁啦 有時太堅持只令自己痛苦
是旦啦 等埋你 20號 再講囉 無限後著
侵都要落台階
唔通話自己輸得心服口服

唔好再幻想有乜變數,因為真係無
總統係有權大赦,佢想放過 Trump 絕對可以
蘋果其實有咩公信力可言
睇完示威者被槍殺果斷片好撚心酸
咁你可以自己上 Twitter 睇
如果因為trump當選唔到就唔信自由平等博愛 或者民主選擇 咁你地信既只係個人而唔係呢啲價值觀。正如中國共產黨啲19綱領都有自由民主博愛,咁你地都唔會信佢有架啦,何必因為左膠嘅膠行而影響你對價值觀既信仰?

我明白trump輸左大家都好失望好無助,不過灰完都要振作。
天狗成日都講
我唔覺得堅定地反對選舉舞弊有咩問題
呢個係對公義嘅堅持
無論如何我都唔會放棄
當事人一日冇officially發表statement認輸 我都唔會就咁認輸甚至係認命
就係咁簡單
以後都唔會相信一人一票嘅民主選舉
所謂嘅民主選舉只係俾班政棍出術嘅嘢
但我仍然都唔甘心侵侵咁樣輸法
好似而家香港咁,都爛哂,港共重扮野?直接開你波
正正常常冇任何選舉舞弊下「輸」嘅話我會接受到
但絕對唔撚係好似依家咁監粗嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞