推到完場之美國大選選情集中討論區16

5001 回覆
47 Like 10 Dislike
睇唔明 可唔可以解說下
搵唔到資料,邊度尼的

founding fathers 一開始就唔想用宗教cool 住個總統同成個政府
所以你見佢地宣誓用咩書都得架

https://www.youtube.com/watch?v=WFYRkzznsc0&t=1s
想問吓依家侵粉咁就琴晚既事有反應?
史上最佳收購 零成本接收GOP
MSM 做左件好事
直接將至少7500萬人定為敵人
從此 國會兩黨同媒體業都冇回頭
放鬆心情一齊等睇20號結果
佢地宜家唔迫 反而唔係一定好事
拖下拖下只會好似香港咁溫水煮蛙
莫非會觸發一啲嘢
本身開頭同大部分人一樣
頭幾日都keep fight
之後一路見到機會愈來愈細

但1月6呢單野係真係令我多番左小小信心
我普通人 冇搵好多料 亦唔識d咩理論啦
純講常識同邏輯 1月6呢場大龍鳳

trump唔係有信心係手既 唔會搞咁多野
佢一句同彭斯握下手降溫已經可以落晒台
再加仲有好多跡象啦 本身1月6呢個日子 真係2個月前聽到依家
trump果邊一直講淨係care 1月6同1月20
harris又未辭職 同埋佢地果邊唔敢講太多野

但我仍然覺得軍管呢招機會極微
軍管會有 但一定唔會係關鍵
當然trump有軍方支持係關鍵
最後反cup藍圖 都係靠 講左好耐既證據
之後上supreme court/軍事法庭
期間可能會有軍管 係1月20或者早小小前後
(當然機會都係奇蹟 但1月6之後係加左小小信心)
有時玩過火會出現意想不到既收場
不過左癌咁搞法 預左美國會出現今日既分裂
侵角色係game breaker
睇佢點和平解決內部矛盾
始終陰招都係中共叻啲
RED1: 就係話Twitter 會ban Trump. 琴日話Ban 12hrs, 可能會永遠. 基本上RED1已經實現.

RED2: 呢個我好難知有冇發生同證明唔到. Skip

RED3: 琴日國會被佔領後, Mike Pence 好快返咗去, 當時有消息話佢去咗個安全地方. Twitter delete 咗, 我搵唔返個tweet. CLAS = classified. 即係RED3已經實現.

RED4: 秘密嘢, 我證明唔到點發生. 不過Washington DC發生 有暴亂, 發生咗都唔意外

RED5: Lin Wood 話Trump 喺National Defense Command Center.
https://twitter.com/MrKingLollipop/status/1347034932804268042
侵幾時出手好關鍵 分分鐘拯救多幾個人命
到呢刻仲FF有收埋左既證據
CLS
我都係 我心存希望嫁仲係
果種狂熱盲信比宗教更強
共和黨班仆街今鋪俾人睇清晒
咁RED6係解咩 睇唔明
被人標籤完隨時同你玩認真
china joe想坐張櫈坐到都斷櫈腳啦
DEM一黨獨大控制兩院,社會二元對立,仲有武肺後遺症要收科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞