推到完場之美國大選選情集中討論區16

5001 回覆
47 Like 10 Dislike
同樣16年開始支持trump
果陣時身邊同年紀大部份人支持希拉里

16年
我支持佢的原因

係我認為相比左派觀點
(普世價值所以幫香港)
右派觀點(大美國主義,維持美國霸權,壓制中國,間接幫香港)
更有利於對付中共

而幫香港只有左派觀點
我係香港泛民過去
20-30年 誤導香港人的說法

果陣時好多人話美國唔會理外國事務
我認為孤立主義傾向+右派觀點
最後出現係會整體收縮 個別擴張
就好像門羅主義咁

遜尼派殺什葉派
或者反過來什葉派殺遜尼派

唔影響美國國力
美國基於左派價值 作為兩者調停人
最後結果係美國係中東戰爭消耗左大量資源 比中共高速追上

而美國資源亦會分散地使用

特朗普執政後期 全面撤出中東
將軍力集中在南海 係我樂於見到
官網有apk檔
冇用既 美國人自己私下會傳染播真相
假大空永遠系假大空
該視頻首發時在Twitter上被禁止,現在大家
https://gtv.org/getter/5ff94eab87fabe2daf33c94d
如果返盤or民兵班友奪權真係要捉豬閪同胡鬚佬剪撚左條脷佢 咁撚鐘意㩒人聲
當務之急 即廢230
最緊要反共
本土派最出色寫手堂主都開波話你地班侵粉甩皮甩骨精神病,你班on9仔仲唔自己off

盧斯達:「相信陰謀論的特朗普支持者都是甩皮甩骨人
https://lih.kg/2359843
就好似港共cctvb咁
唔信民主黨同左媒既 始終都唔會信佢地講既 報既
佢仲係本土派?佢都唔會話自己係本土派啦,你訓咗三五七年?
而且愈黎愈冇人信 最後變亞視
其實都幾撚sad, 成個國會搵一個愛國者都無
國會通過認證拜登兩日啦
幾時捨得搞場勝利巡遊
堂主都唔係本土? 有咩證據
參議院好歹有6個
眾議院有上百位
地府起左步啦 見唔到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞