美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
星期二投票
即係香港時間幾點到幾點
轉貼

#美國大選戰況update

1.本次大選Florida為最大搖擺州(29票),要贏總統大選一定要贏佛州。因川普支持者多半會在11/3(二)投票,民主黨的提前投票預估需要贏65萬票,才有機會贏佛州,截至這週民主黨僅贏9萬多票,預估到正式投票前,兩黨就會打平,目前看來川普勢必會贏佛州

2.若川普贏了佛州,下一個決戰點是有20票的賓州。原本賓州(PA)拜登聲勢高於川普,但第二場辯論拜登表示反對石油產業。若禁掉石油產業對賓州就業有很強殺傷力,加上硬碟門揮之不去,川普的聲勢後來局上。

3.如果川普再拿下賓州,根據模型,湖區三個搖擺州拿下一個,就贏。
拜登如果贏了賓州,湖區三個搖擺州拿下兩個,就贏

但拜登如果輸了賓州,不但湖區三個搖擺區要全拿,還要拿下Arizona

故,川普只要再贏賓州,幾乎就贏了美國總統大選

4.目前川普跟拜登都把兵力放在賓州,圖為今天川普到PA的場子,單場58000人!

為近期美國人數最多的造勢場...

#加百列
個樣同風格太沉
無咩總統氣場
起碼投到十一月四日中午,計埋西部
咁大選結果係幾時?
係囉 冇理由琴日3場PA加埋先40000人

呢度望落都唔止

湖區三搖擺即係?
如果到時結果差距好近,係咪要等埋延長投票既州份, 月尾先知結果?
香港時間

星期二下午一時開始到唔知幾多點
呢場好似58000?
佢就咁個樣係似總統
電影/漫畫人物feel
不如你等多一日星期四先會有啲趨勢
所以我上面問 係咪signup先去得
片同相睇落一場已經唔止有40000人
淨係搵到開始投票時間

星期二下午一時開始
之後唔知幾時完
你睇慣左侵侵養大左胃口

一般政治人物差唔多都係pence咁既樣
佢冇乜character
好似當年韓國瑜造勢大會
即係投足二日
未計點票
據說侵嘅後台係美國有歷史嘅有錢財團,姐係例如Rockefeller,DuPont同一大堆開國級煙草商,地主,富農同全美步槍協會咁,當中單計Rockefeller財團可見財產係Bill Gate四倍以上,其他直接持有嘅資產就更多,所以依班人係有本錢對抗deep state。
你可以諗成係一班有歷史有格調而且愛國嘅有錢世叔伯,撐呀侵對抗全部出賣美國本土利益從全球化中謀財,毫不為美國人身份自豪嘅無國主義者
因為蔡英文到後期甚至多人過佢
Push
品蔥:川粉反賊等於國瑜粉?別在這鬧了
https://lih.kg/2247360
韓國瑜令我對
用出席人數估trump贏有憂慮

核心果班行動力高係一樣野

對家投biden只係因為反trump
自然唔會去biden造勢大會  
但票就照投拜登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞