美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike

潛力圖
淨係呢度都有咁多人轉軚
就知trump有咩可能流失上屆D票
流失共和黨establishment ,多咗walkaway 前民主黨員
好奇今年有幾多民煮黨投侵侵
Facebook post見到
「真的,我一直都不覺得他們是左派

左派重視公平,關懷弱勢,但這些人不過是制度下的既得利益者在維護自己的利益,然後用進步價值包裝,實際上根本對弱勢更不友善

嘴巴喊平等,卻整天整肅異己,要求別人政治正確

反倒是川普,嘴巴喊右派口號,結果做得卻是要求製造遷回美國維護美國工人工作權,促成其他國家坐下來談和平協議

有時候我真的搞不懂所謂的左右派標籤到底有什麼意義,重點是他做了什麼吧」

https://www.facebook.com/107376217495168/posts/196718715227584/?d=n
留名
今年真係完全摸唔透
民調聲稱改善左漏洞
但唔知有幾多沉默侵粉
美國經濟好左
但反侵勢力強大左
究竟侵個形勢係點
咁老實講有打中共親感而影響我地睇法
但長期食住言論自由俾人打壓
有佢講無人講其實比起四年前嚴重好多

比你班愛侵力打下飛機la, Ca 變紅?
冇可能流失
投民主黨咩
10/30 Florida

GOP: 3,137,000
DEM: 3,251,000

DEM lead: 114,000
x2
愛麗趴你終於現身
登登必勝
借左翼議題賺錢

反而好多walkaway仲更似「左翼」
唔會太多,20%已經好多
@scottsummer
1. 民調拒答率
2. 民調係咪專門問Likely Voters
3. Sampling方式有冇問題
- 年齡層
- 學歷
- 職業
etc.
到底以上有冇真係按各州各自嘅比例嚟做抽樣

解答咗以上問題先討論到究竟份民調準唔準
有望到30%
我知有人平時要扮左膠

公開支持侵侵難過出櫃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞