美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
其實都真係唔算盲目樂觀
呢到都係睇數字做人
#3947有蚑那地形圖
長江以南得湖南北部,江西北部同西川盆地係平地,珠江三角洲都好細吓
Arnold Schwarzenegger
政黨:共和黨
任期:2003年11月17日—2011年1月3日

所以唔係地大就大哂,要睇係咩土地

美國國土真心屈到爆
內州目前選情
VBM民 VBM共
253K 136K 民+117K (+22.44%)
IPEV民 IPEV共
153K 237K 共 +84K (+16.50%)
差距快速縮小中 ,川普總統拉尾盤
如果用1392K的預期總票數
郵寄的票估580K(目前約520K)
當日的共和黨優勢和IPEV一樣
580*22.44%=130.2K
812*16.50%=134.0K
各家模型當日越多是對川普越有利

唔想自己計
copy人地算
呢份圖解釋到
中學教科書
三國三足鼎立係幾誤導
各州EV+VBM數字
新註冊選民人數
呢到主要係睇呢兩樣
所以古時南方永遠打唔到北方
南方,8,9成都係不毛之地靠果1,2成地
北方一攻陷南方幾個主要城市就玩完
追post追撚咗好耐先追到live
D數都定晒
冇野好做
其實我真係有FF過blm/antifa班友會唔會真係放火燒票站
想放火就會
比侵粉打撚死

呢個係中史書 常見版本

蜀吳面積加埋大過魏
細個以為吳國同魏國差唔多勁
江蘇南部既平地面積唔好話同中原比,同湖南江西比都不如喎
都唔定
搖擺洲可能驚有人動粗所以唔會戴紅藍帽
https://electproject.github.io/Early-Vote-2020G/Early_Vote_Analysis_11_01.html
TLDR: 呢篇估最後1.6億人投票, 67%
睇提早投票數字構成
Colorado, Oregon 唔使諗係拜登,因為踴躍度DEM >> GOP
Nevada 多咗GOP但拜登仍微勝
Florida too close to call
North Carolina 對GOP有利
Maine 對GOP不利到Senator大機會冇埋
Iowa對DEM有利但不足以offset GOP領先幅度
Arizona GOP危矣
Pennsylvania 佢唔撚估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞