美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
而家幾多號先知大選結果?
係咪延遲左??
因為見上星期話某州投票期延長
上屆 double有突,近代共和黨最多
管個州先唔好理左定右既意識形態先,剩講管理同效率佢都廢到仆街
今舖隨時真係Black lives matter 啦
初步結果美國時間11月5日 正式結果可能一星期後
唔係
其實就算睇poll,侵都冇講到咁渺茫
D swing state幾乎全部within moe
FL,AZ,NC全部3%左右,PA都4-5%

如果Shy vote有3-5%佢贏面已經過半
果陣民主黨好似同支那反面咁
重返亞太區 成立新貿易聯盟TTP無支那份
又話阿侵係商人 為左做生意賺支那錢一定做支那行埋一齊
點知相反 侵侵打到支那仆街
不要輕敵 不要睇小既得利益者
甲骨文
佢上任後話堅要喺border起圍牆仲要mexico找數,當時真心覺得好笑夠無賴
但內心又好支持佢呢種保護主義,當然同香港/支那處境都有關
起碼果刻我知自己唔係左膠
馬基維利 (絕無貶意)
我反而唔認為rally人數有意義
好似d歌手多haters同開concert場場爆冇衝突

反而暫時early voting幾有利Trump
初頭以為Dem會大比數拋離但依家...

今年多咗左膠會出黎against Trump
但同時佢保得住16年個盤之餘仲有新票源
所以好難講....

睇哂唔同data會發現唯一不利佢嘅就係poll
新登記選民,early vote,minority支持率
全部都係有利佢
問差唔多年紀嘅亞裔人(偏左)覺得侵無搞好肺炎同RACIST所以唔投佢
仲有就係唔鍾意佢講嘢同佢個樣囉
一來一回GOP多十幾張飛
多views過左膠明星幫Dem拉票
FL early votes睇 Dem好不利
開頭啲人仲喺度j咩best friend
點知之後每次講完係friend
就郁鳩支那
明星endorsement對佢地黎講好似冇乜效果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞