美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
老實講2016香港應該7成以上人
都係港豬mode最勁嘅時候
基本上邊個做都冇咩所謂
係個時強國谷呀侵先覺希拉莉係值得贏咁解
2016個個咪又係去深圳喜茶海底撈唱K
有錢人唔識避稅或轉嫁比人
Trump 一開始係領先, 係Biden 連同支那放肺炎意圖偷選舉
父子丼
我就無你咁樂觀
而家rep個個洲份都輸緊,正日投既又唔會100%落哂rep,應該咬得好緊唔會有大炒出現
d人話美國鄉村既教堂作用係好似俾班人聚下傾計咁 同埋禮拜日外國真係好多人跟休息日唔做野

首先香港得2成人信基督宗教,第2香港d人去完彌撒2個鐘就走啦 所以邊日投都真差唔多
係明知動員唔到咁多人先lockdown
Accept
___
hk-appledaily
membership campaign button
English
login
backToTop
焦點
要聞
突發
娛樂
兩岸
國際
財經
果籽
飲食男女
體育
賽馬
【大選決戰日】吳彥祖投希拉莉 慘遭強國網民圍剿
更新時間 (HKT): 2016.11.08 20:27
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on system

A
A
A
美國總統大選今日投票,希拉莉和特朗普兩大陣營戰情陷入膠着,42歲美籍華裔男星吳彥祖掃到颱風尾,表明將投票給希拉莉,未料卻引起中國網民不滿,他的IG和微博湧進不少抗議聲浪,被罵:「我們支持川普(Donald Trump內地譯名),就是想要看美國沒落」。

相關新聞:【大選焦點】愛過痛過恨過 希拉莉克林頓經歷萊溫斯基的考驗

吳彥祖日前先是亮出投票單,表示準備履行國民義務投票,粉絲原本多猜測他會投給特朗普,他則親自以英文回覆:「沒關係,我是投給希拉莉的,我非常驚訝這麼多中國人支持特朗普,因為特朗普討厭中國,他甚至想要對中國做出貿易限制。」此一發言讓特朗普支持者不滿,某些中國網民更揚言要抵制他。不過,面對這些罵聲,他僅淡定回應:「你們有權力表達自己的政治觀點,但你們這麼恨我,為甚麼還要來這裡留言?或許你們可以取消追蹤?」吳彥祖稱自己亮出投票單,不是為誰拉票,而是鼓勵大家投票,實現民主的意義。

其實當年吳彥祖都算了解侵

「因為特朗普討厭中國,他甚至想要對中國做出貿易限制」
從來ealry vote都係咁架啦
睇投票日個勢已經估到八九成啦
共和黨EARLY VOTE冇嬴過
所以咪要製造疫情, 美國今年死亡人數暫時咪又係差唔多
AGREE 到時個個戴住TRUMP帽去排隊投票既話 都估到邊個嬴了
無數據係手,但係對比起2016,今次Rep係early vote算唔算輸得多
垃圾泛民: 要供樓
布拉德利效應下應該唔會好多人帶住trump帽去投
除非係深紅
enemy of all the males
當年有幾多人真係認為Trump 會咁盡力做佢嘅選舉承諾?
而家全國都TRUMP旗 屋企門口都照放 以TRUMP FUNS既HYPER程度 應該都冇野好驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞