美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
咁我唔係話個個都一定知
如果唔上網只接觸左媒的話當然會唔知
只未至於啲人講到咁灰話大部分人都唔知而可以omit呢件事嘅影響
大數據流量可以反映唔係

其實同左膠一樣
人數係多
但未至於多到成個美國都係左膠
如果唔係就唔使選啦
上屆唔係已經幾次啦咩
但頂住左
Omar: 911 was not terrorist attack, this was just some people did something
Google search
“joe biden troops stpuid bastard”
“joe biden ban fracking”
或者其他China Joe負面新聞

全部都係幫佢漂白嘅所謂fact check
google trend 排得高可能只係反映共和黨人 search 多左

理智上越 suppress 越想知。但係左膠俾人洗腦,覺得俄佬操控選舉。正如站係黃絲角度,如果大公報標題話「黃之鋒收美國佬錢的驚人真相!」,99%黃絲根本唔會認真睇
Tech 公司好多員工係H1-B visa 再申請綠卡。 左傾思想。Google 係例子。

仲有係支那人滲透。你睇FB大中華區乜人揸庄
我見Department of State同Pompeo個Twitter成日提起Antisemitism就覺得好好奇
賓州是關鍵
Namaste
要2/3 好難架
今朝咁啱轉到CCtVB播一段美國記者拍阿侵既紀錄片,入面明顯睇到做節目、旁白、訪談既記者係帶住偏誤去總結,一睇就知好偏頗,缺乏採用雙方既事實,更要塑造到共和黨支持者都係不負責任、歧視人
佢地同當年tea party無分別

全世界中間派無運行。電視台一樣。 msnbc 同fox 各自多擁躉。cnn on99扮中立食得屎
左膠一定啦
die hard嘅一定佔一部分
問題係你要贏選舉唔係改變最深藍嗰班呀嘛
民主黨人唔係個個都左膠
中間選民唔係左膠
如果咩都從左膠出發/或者過大放大左膠人數
咁一早就完咗唔使選啦
或者係咁樣佢先睇清楚左媒嘅真面目
不嬲覺得侵侵抗壓能力好高
Mainstream media, celebrities 過去幾年不斷攻擊佢,佢都唔受影響
我以前俾mainstream media 影響得太多,4年前好唔鍾意佢
亦因為有咁既磨練 連美國人都唔信有關侵既負面新聞
其實我發覺有某部份人真係成日有意無意間做放負撚
美國就算多左膠多極都唔會全國都係下話
總有選民係正常人
而且班左膠亦好可能只係noisy minority而「望落去」好似好顯眼
cctvb仆街程度比美國左媒有過之無不及
越戰越勇、唔認輸、Respect
三X貓成日去影
乜名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞