美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
睇twitter 有個post話有Amish去Trump d rally
個美國人話今次Trump真係咩人都拉到出黎投票
佛羅里達其實紅州黎
國會 州議院同州長長期都係共和黨把持
係唔知點解每次總統大選會變搖擺州
有無州份既投票結果已經出左爐?
#Latest @FiveThirtyEight Forecast:

Chance of winning:
Biden 90%
Trump 10%
.
Electoral votes:
Biden 349
Trump 189

https://twitter.com/politics_polls/status/1322941048918855681?s=21

係咪含得撚了
佛州囉
民主黨領先8萬幾票等輸啦屌你老母敗登
佢係跟民調估算
佛羅里達同亞利桑納落後緊
但我睇早投 我唔覺得佛州同亞利桑納州會輸
It’s too radical…
係 尤其底特律 好多黑人
God bless trump
美國兩個國會只係對內政有極大權力,至於國際搏奕上,總統喺某啲對外決定係唔需要經過國會同意即可實行,當初咁設計係因為國際變局瞬息萬變,無可能仲要國會幾百個人比你慢慢傾
收太多停一停掛
Agger
民主黨而家領先得果9萬票唔夠
簡單黎講 佛羅里達州川普拿下了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞