美國大選選情集中討論區

5001 回覆
123 Like 13 Dislike
但有得揀既我一定揀紅州冇藍州咁多左膠, 將來如果入籍又有得投票,防止紅州變藍
睇到忟
唔計呢六個州就198張
FL 27, AZ 11攞就236
NC都攞就251
直接切咗佢條賓州攞271算吧啦
我係覺得 dem 捉到鹿唔識脫角
最後呢個月俾侵一個人 dominate 左
佢地明明有好多個月時間去推銷佢地政策同 trump 有咩分別,但可能因為要顧及黨內左翼,所以唔可以 make promise (even though they won't fulfill)
變成只有肺炎同反侵牌去打,BLM 都因為太多搶野收左皮
如果佢一早由 DNC 開始已經係主力 sell 政策,而家坐定粒六啦
一個禮拜啦
邊有人講呢個上八成
有兩冇登記點上八成呀
Agger!!!呢個現象好詭異

除咗poll外幾乎所有數據都係一面倒對侵有利
但我又唔覺全部poll夾埋一齊造馬
因為d親Rep嘅poll都唔算樂觀
《世界大局.地圖全解讀 Vol.2》:「加州獨立」脫離美國,成為全球第六大經濟體?
https://www.thenewslens.com/article/138794
我都係睇回郵同做勢
PA 兩邊日日都落去
上面咪有人講八成
都話正常唔會計到咁盡
有兩票不忠選舉人 川普就輸
擺明係biden啦
明明FL Miami民主黨票倉啲人叫晒救命唔夠票,但竟然冇錢請人洗樓,有冇搞錯呀?
https://www.politico.com/news/2020/10/29/miami-voter-turnout-democrats-433643
賓州有費城同匹茲堡呢兩個藍城
賓州早期數據拜燈大幅度領先

Nc就應該係穩
其實侵唔係要僅勝,我諗佢地團隊係今次係要普選+選舉人雙贏,再加差100票以上,先可以杜絕民主黨嘅陰招同小動作,在我看來至少要贏到輸賓州都冇所謂先得,因為種種跡象都顯示民主黨喺賓州真係打算住死裡黑,到時真係搞到要法院判,會好影響之後四年執政
所以我兩邊都唔信
只睇大數據同回郵數
加埋啲塘邊鶴
成個亞洲都歸晒邊,你覺得如果佢地估拜登嬴,會唔會呢個時間起支那尾注?講緊連越南都恰支国登一上場佢地死硬架
NC來說,上次投4.71M,現時登記人數7.34M,依家已經投咗4.34M+,59%投票率
假設升到80%,得番1.4M人投
好似話Supreme Court早幾個月已經判咗話唔可以喺會對final result有影響嘅情況下做不忠選舉人
Let’s see see
所以你話6:3係幾重要呢
trump有運
遲唔死早唔死
都係
BTW你個Excel係咪主要計大群數字,冇計鄉郊地區?
我自己分析成個局面公平選Trump 會險勝
但支共同民煮黨聯手出術,結果難料,到時又引發一場混亂
投撚左 你吹鳩我脹咩
如果真係發生呢個情況 最高法院又可以點?
重選就一定變暴動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞